maandag 11 mei 2009

Drukte

Een typisch frans plaatje in een steegje in het stadje dat we met mijn ouders hebben bezocht.

Er waait een harde warme wind. Alles doen we dicht, leggen we vast en ruimen we op. De zondag was een echte rustdag, we hebben gelummeld, op de pc gewerkt en in de moestuin weer een hoop gedaan. Het bamboe-traject voor de waterteilen heeft er weer een lang traject bij. Ik maak een verbinding met het kraantje aan een plastic bak en nu komt het water tot bij de fruitbomen onderaan.
Vandaag zijn we voor de 2e maal naar de prefectuur gegaan om een frans kenteken te bemachtigen. Een auto importeren is niet moeilijk mits je de juiste papieren hebt, stempels en krabbels van diverse instanties. Ongeveer 400 euro kostte het. Het kentekenbewijs wordt opgestuurd met de post, dan kunnen we een kentekenplaat bij de garage bestellen. Daarna moeten we een verzekering regelen. Ik schijn maar 1 schadevrij jaar te hebben. (na 11 jaar rijden zonder ongelukken of schadeclaims??)

Bij thuiskomst hebben we 3 voicemails van de buurvrouw die natuurlijk dezelfde brief van La Poste heeft ontvangen. Grote paniek en de vraag of we mee willen naar de burgermeester om ons beklag te doen over de weg etcetera. Dat willen we niet. Hoe beter de weg, hoe meer gemotoriseerd verkeer. Hoe leg je dat je buren uit???
We hebben vandaag een 2e brievenbus gekocht en Marc wilde die gelijk monteren aan het verkeersbord langs de weg. Ondanks onze onzekerheid naar onze buren toe (sociaal gezien willen we hen niet tegen ons in het harnas jagen) hangt de brievenbus 's avonds aan de paal. Misschien kunnen we deze week onze buren ervan overtuigen dat het beter is zo. Wij houden ook een oogje in het zeil en de buren wonen er niet, ze krijgen er zelden tot nooit post.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten