donderdag 7 mei 2009

afscheid

Donderdagochtend verzorg ik nog een klein ontbijtje buiten in de ochtendzon.
Op een typisch frans tafelzeiltje serveer ik warme afbak-croissants, eigen gebakken brood, jus-d'orange, thee en koffie. Weer een prachtige maar warme lentedag kondigd zich aan. Het is ook markt in het stadje boven op het plateau en m'n ouders willen nog wel wat boodschapjes doen voor onderweg en wat aardigheidjes voor hun kleinzoon en de poezen-oppas kopen.
We kijken nog even of de plantjes en bomen die ik gister uit het bos heb gespit voor een nieuwe groeiplek in Nederland, nog wel fris overeind staan in de auto. De varens zien het al niet meer zitten, maar de rest wil wel. Gelukkig heeft de luxe wagen airco en hebben we goede hoop op de emigratie van al dat jonge groen.
De markt is, zoals altijd in de zon, een typisch frans plattelandsfeestje. Iedere week komen er kraampjes bij. Van de zomer is de markt gegroeid tot formaat fors gezien de grootte van het stadje. Het afscheid is moeilijk, want we hebben het alle 4erg leuk gehad. Ook voor Marc en mij was het een beetje vakantie. Echt werken en leven zoals gewoon doe je niet als je gasten hebt.
Met moeite nemen we afscheid en gaan ieder ons weegs....
Lieve pa en ma; Bedankt voor jullie bezoek. Het is voor ons een fijne tijd geweest die oneindig lang mocht duren!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten