zondag 24 mei 2009

Zondag-Werkdag

Wederom de zondag die goed uitkomt om het laatste stuk prikkeldraad te plaatsen bij P&W zodat de koeien van de buurboer niet hun toekomstige tuin in kunnen. We koppelen het aanhangertje weer aan en laden de hele handel weer in. (benodigdheden en eten en drinken)
Aan het einde van de bosweg (3,5 km hobbel-de-bobbel) zijn we het prikkeldraad vergeten. Het is dat het zondag is anders hadden we een rolletje gekocht. Daar aangekomen moesten we eerst ruimte maken om uberhaupt palen te kunnen slaan en het prikkeldraad uit te kunnen rollen. Daar ging een flink stuk van de ochtend aan 'op'. Maar ons-kent-ons en om 16 uur is het kalver- en koe-veilig. We zijn door de felle warme zon en de wind aardig stuk en we moeten nog alles opruimen. (restjes prikkeldraad, stukjes paal, gereedschappen enzovoorts) Verder ligt er nog een berg hout wat we uit mogen zoeken om bruikbare planken mee te nemen en de laatste verroestte boeren machine uit ver vorige eeuw; een eg. Het konijnenhok van beton en de restjes troep voor het grof vuil doen we een volgende x wel.
Ik moet Marc echt stoppen om te gaan, hij had het het liefst allemaal afgerond, maar de aanhanger en de auto zo volgestouwt en zo moe van de dag vind ik het meer dan welletjes.
In het dorpje waar we naast bezig zijn geweest rijdt Marc even door op zoek naar het huis van het boertje. Eigenlijk meer uit nieuwsgierigheid naar het erf van het mannetje. (klein van stuk, dus absoluut niet denegrerend bedoeld) Pas rond half 8 rijden we naar huis, (het intermezzo met boer en boerin volgt), en we moeten alles opruimen, want de auto moet morgenvroeg naar de garage. Er is van alles mis en halverwege onze terugrit moeten we ook stoppen, want we ruiken verbrand rubber. Ook de koelvloeistof moet aangevuld en de aanhanger-lading is losgehobbeld. Thuis ga ik nog een uurtje een rondje met de gieter, voor het eerst. Eigenlijk doet alles het erg goed in de moestuin. Alleen sommige kleine uitgepootte plantjes willen niet zo goed aanslaan in de zon, maar dat is een kwestie van onkunde.
Tijdens het eten zien we en Aai en Joppie met Cros spelen. We zijn verrukt om dit nieuwigheidje en lachen ons een breuk om hoe ze met Cros spelen en andersom. Echt lief, zonder irritatie of uitgeslagen nageltjes worden er linkse en rechtse directe stootjes uitgedeeld. Dit wordt nog leuk voor alle katten en Cros kan zo veel leren.
Moe maar voldaan sluit de dag zich af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten