donderdag 21 mei 2009

Petit Cros

Kleine poes maakt het goed bij ons. Ze wordt iedere dag gekamd tegen de vlooien, want die ene wasbeurt is onvoldoende. Verder speelt ze veel met zichzelf, daagt de grote katers uit en krijgt zo ook regelmatig een flinke tik terug. Ze laat de katten namelijk niet rustig eten en je mag veel doen, maar niet aan hun brokken komen. Als we buiten zitten dan laten we haar snuffelen op de terrassen, maar we moeten heel waakzaam zijn. Castel voelt zich namelijk eindelijk boven één ander wezentje staan en ze probeerd toch te happen naar de uk. Als de kleine teveel aandacht krijgt gaat Castel ook heel zielig en aanstellerig lopen piepen. Alsof ze wat tekort komt!! Poesje loop voorzichtig door de bloemetjes en om de grote grassprieten heen en staat steeds vaster op de pootjes. Toen ze net bij ons was viel ze nogal eens om of wankelde wat vooruit. Nu springt ze al op de bank om daar de plekjes van de katten in bezit te nemen. En het speciale kittenvoer hoeft ze niet. Het liefst gaat ze met haar gat in het ene gevulde bakje grote-katten-voer zitten om zo makkelijk over het randje bij het andere bakje te komen. Ze doet er lang over ieder brokje in stukjes te kauwen, maar dan heeft ze ook wat; grote kattenbrokken net als de rest. Kortom Petit Cros is contente!!
Weer zo'n leuk alom vertegenwoordigd kevertje. Het zag Marc's pet aan voor Dé plek om eitjes te leggen. Precies in een naadje. Alsof we er nog niet genoeg van hebben.....
Tijdens een wandeling weer op zoek naar de Keverorchis adembenemende zichten op de rivier.
En vlakbij het water zomaar in het gras deze Margriet.
De Keverorchis is toch de grote variant die al bloeiend wel 45 cm hoog kan worden. De ene heeft bruin-rood omrande bloemblaadjes en de andere weer helder lichtgroen. De bloemetjes zijn maar een centimetertje groot, dus het was een moeilijk klus ze mooi op de foto te krijgen.
Tijdens deze wandeling (met Castel) hebben we nog een hert gespot. Maar Castel was bang dat we aan het jagen waren en heeft het dier verjaagd. Verder een couleuvre gezien, een bijna zwarte slang van vaak langer dan 1 meter. Het is geen gevaarlijke slang voor mens en de grotere dieren, ze wurgen hun prooi. Toch boezemen ze ontzag in en ga je er liever niet per ongeluk op staan. De adders in dit gebied zijn minder plezant om tegen te komen. Ze zijn snel, moeilijk zichtbaar (grijs en klein) en hun beten zijn venijnig en giftig.

1 opmerking:

  1. Hoi M&10,

    Aggus, wat is die geweldig. Zal wel een wildebras worden, die petit cros.
    En die Castel, naja, dat moet haast wel een Boehdist zijn, kan niet anders. Erg Zen. Hond naar mijn hartje x

    BeantwoordenVerwijderen