Voor nieuwe lezers

Ik schreef hier in het verleden meer voor anderen dan voor mezelf. Zoveel interesse van eigenlijk iedereen waarom je al je schepen achter je verbrandt om je geluk elders te beproeven.
Maar het schrijven veranderde voor mij in een must om alle indrukken en het geleerde te verwerken. Ook is het inmiddels meer dan 1600 berichten tellende blog een zeer waardevol archief. Ik kijk dikwijls terug of zoek naar berichten van hoe we het toen deden.
Omdat ook wij tegen de mythe aan blijven! lopen dat je als immigrant in Frankrijk ook God in Frankrijk bent, heb ik me laten verleiden tot het zo min mogelijk censureren van mijn dagboekachtige weblog.
Een realitycheck is het goede woord.

Door mijn stijl, laten we het daar maar op houden, is deze weblog niet voor iedereen 'geschikt'. Ik bedoel hiermee te zeggen dat mijn belevingswereld misschien niet de uwe is. Mijn keuzes wellicht anders dan de uwe. Mijn relatie tot het leven en mijn relaties voor u tenenkrommend kunnen zijn, anders.
--- "Het kruisje zit rechts bovenaan uw scherm." ---

Wat ik ook wil bereiken door ongecensureerd te blijven publiceren is dat nieuwe emigranten ook over de andere kant van de medaille kunnen lezen. Uiteraard zullen tegenslagen altijd verschillen van mens tot mens. Iedere situatie is nieuw. Toch blijk ik het van belang vinden mijn belevenissen te blijven beschrijven en merk ik aan de terugkoppeling dat er herkenning is voor de vele Nederlanders en Vlamingen die dezelfde moedige stap zetten.

Ik zal nooit bereid zijn mezelf te censureren, net zo min als dat ik me verplicht voel 'de' waarheid en niets dan 'de' waarheid te verwoorden. Ik dik gerust iets aan, zwak af, maak fouten, herstel en De Waarheid bestaat niet.

Ik zal mij dan ook nooit verantwoordelijk voelen voor wat mijn lezers met mijn schrijfsels doen. (Er zit zelfs copyright op!)

Ik wens een ieder veel lees- en kijkplezier. Uw kunt reacties (worden eerst bekeken alvorens ik ze publiceer) achterlaten of mailen naar 10tienelien@gmail.com.

6 opmerkingen:

 1. Hi hi, hele blog gelezen, iedere avond een ''maand" ongeveer, kostte een paar weken, kan niet wachten op een nieuw bericht van je. Ik hoop positief bericht. Je schrijft fantastisch. Ik wens jullie het allerbeste, hartelijke groetjes, inez

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen, ben al een paar uur bezig met af en toe een onderbreking

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Martine& Marc het lijkt me leuk om me jullie in contact te komen. Groet Nathalie Goossens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Nathalie, Marc was aangenaam verrast met je reactie alhier. Kijk of je me vinden kunt op facebook en anders even een reactie hier! met je emailadres. ik bekijk de reacties voor ik ze publiceer, reacties met gegevens als emailadressen publiceer ik niet, maar zo kunnen we jou wel bereiken! Misschien wel tot snel! ?

   Verwijderen
 4. Leuke blog, zeker omdat het onverbloemd verteld wordt! Rechttoe rechtaan, daar hou ik wel van! Hopelijk steek ik veel op van je blog. Wij zijn onlangs verhuisd naar Frankrijk, jammer dat ik je blog nog niet ontdekt had hiervoor, maar beter laat dan nooit, vele groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom
   Je kunt nog lang terug lezen, ik blog een stuk minder frequent.
   Je kunt me ook mailen als je vragen hebt.
   :-)

   Verwijderen