woensdag 1 juli 2009

Structuur

Daar hadden we helemaal niet bij stilgestaan; onze dagstructuur. Leven met de dag en 'Just Be' klinkt wel gemakkelijk, maar kent wel degelijk een ritme. Een gast met daar voor een weekje Nederland was voor mij onverwacht 3 weken mijn structuur loslaten. Een dag na M's vertrek voel ik me er weer in komen; vroeg op, wasje draaien en ophangen, even maaien bij een klant en om 12 uur koken , ook voor P. die het maaiwerk komt betalen. In de zon is het 50 graden, in de schaduw zo'n 38. Ook een t-shirt uittrekken doet het zweet bij ons uitbreken, dus de rest van de middag sluiten we de luiken en doen het binnenwerk. We hebben de afgelopen 2 weken echt vakantie gevierd. Weinig gedaan, vaak uitslapen, later op blijven en een spelletje doen of naar de sterren staren. Het werken om te leven is weer aangebroken en we dromen zo al klussend de dagen weer door. We genieten erg van M's sporen zoals de geverfde raamkozijnen, deuren en het M&M-luikje in het zolderkozijntje. Het huis heeft nu haar stempeltje, subtiel in het zachte lavendel-blauw met het fris witte M&M-logo. Op ons lijf gegrift en nu ook op ons stulpje.
Tijdens het losbarsten van een lang gehoopt onweersbuitje kom ik er eindelijk toe de blog bij te werken. Zoals altijd is er veel gedaan en gebeurt en om afgelopen 2 weken in chronologische volgorde te verslaan is niet te doen.
Dus enige hoogtepunten en bijzonderheden met weer veel foto's, geven wel een beeld van onze vakantie met onze eerste gaste 'M'.
Zodra we haar op het station gedag hebben gezegd en weer naar de auto lopen valt er een gat. Een stilte overvalt ons en pas tijdens het eten van een broodje op een beschaduwd bankje in het stadspark komen we een beetje los. Wat deed het ons, wat zou het haar doen of nog gaan doen. Het is niet niks iemand in je privacy toe te laten en het team te versterken. De ' vakantie' heeft ons goed gedaan. Het houd ons open en werelds. Het isolement is leuk en voelt heerlijk vrij aan, maar een beetje feedback uit de gewone wereld is eigenlijk nog een stukje beter. Zeker voor af en toe een paar weken. Samen even weg (naar Nederland bijvoorbeeld) kan nog niet en dit is ook een heel goede manier te weten dat de wereld groter is als die 11 onherbergzame hectaren die we hier rijk zijn. We hebben bewondering en respect voor M dat ze dit heeft aangedurft. Ze was de eerste die zomaar met ons in het diepe sprong. Geen stads koppie meer, maar een heerlijk gezonde kleur. (die benen komen wel hoor M!) En het is weer doodstil als we 's avonds moe van de grote stad weer thuis zijn. We zien 1 vleermuis en worden stil van de zwoele avondlucht die een gehalveerde maan laat zien. Ook zijn we haar beeld van ons rijker. Haar filmpjes en foto's geven haar kijk op ons en ons leven. Heel apart en een verrijking. We missen haar al een beetje, ondanks dat we ergens blij zijn dat we onze privacy weer ervaren zoals hij was. (en we hebben eigenlijk onze privacy niet gemist)
We hadden tevens het gevoel door de ongeplande vakantie die we hard nodig hadden een enorme achterstand te hebben met de bezigheden. Maar grote kul blijkt al na 1 dag. Het is vooral de hitte die ons een achterstandje geeft.
Dus we zeggen al ' ja' tegen de volgende meewerkende gast. Met meer structuur en balans.

Marc brengt sprokkelhout voor de BBQ op het achter terras. Dat kan hier gewoon op de grond tussen 2 stenen waar we een rooster op leggen. Deze keer had ik 3 forellen voor 3 euro gekocht in de supermarkt. Met verse kruiden uit de omgeving en citroen heb ik er pakketjes van gemaakt in aluminium-folie. Zeer luxe maaltijd voor een habbekrats. Geweldig!

10 op weg naar een frans feestje met live-muziek. M heeft deze foto gemaakt en ben erg blij met deze casual en-passant gemaakte kiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten