woensdag 8 juli 2009

dubbel glas

Het was gistermiddag eindelijk zover; Marc kreeg warempel iemand te pakken van een firma(tje) dat in dubbel glas doet. Nu betreft het 6 ramen en wij kunnen ons geen voorstelling maken van hoe dat hier gaat. Zeker het inbouwen niet in metersdikke muren. Verder horen we erg veel verhalen van immigranten die geen voet aan de grond krijgen bij de franse bedrijfjes en overheid. Maar gistermiddag gebeld en vanochtend was de glasman zowaar bij ons gearriveerd. Misschien scheelt het dat hij ook het dubbelglas bij onze 'buren' heeft geplaatst. Dat via-via werkt dus hier ook prima. We hadden beiden een zeer goed gevoel bij deze persoon en hij stuurt de offerte snel op. Het plaatsen kan pas na augustus, want dat is natuurlijk DE vakantie-maand van de meeste fransen. Verder doet hij ook deuren en trappen, dus gelijk advies ingewonnen over ramen en deuren in het chateau en natuurlijk de wenteltrappen om het midden-huis met het woonhuis te verbinden. Verder moest meneer lachen omdat we vroegen hoe dat nu zit met het raampje op de kopse kant van het huis in de slaapkamer. We willen daar best graag een groot raam, maar willen wel dat dit gebeurd met toestemming van de burgermeester. Maar regel in dit land is; hebben de buren er last mee? Wij hebben geen buren die ons kunnen zien. 's winters kun je met een verrekijker vanaf de overkant op de weg ons spul wel zien liggen, maar wie doet dat? Dus grappig te horen dat we dat eigenlijk gewoon moeten doen. We wachten daar wel mee tot we toe zijn aan de renovatie van die buitenmuur en het dak. Dan komt er toch een metselaar de boel gedeeltelijk heropbouwen. Verder is er nieuwe hoop geboren voor een extra raam in de toekomstige woonkeuken. Dus er zij steeds meer licht!! We laten houten sponningen plaatsen die we in onze eigen kleur kunnen verven. Echt op de wind of nat worden de kozijnen niet, dus zal het onderhoud ook wel mee vallen. We hebben nu facet-ramen en dat karakter-volle vinden we eigenlijk te mooi om op te geven. Dus in de ramen komen de roetjes die er weer facet-raampjes van maken maar makkelijk schoon te houden omdat de roetjes in de 2 ruiten zijn verwerkt. We kijken uit naar de plaatsing, maar geduld en niet te veel hopen, want we hebben de offerte nog niet gezien. spannend!!!!!

3 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd hoe de plaatsing van het dubbel glas is verlopen en hoe jullie huis er nu uitziet. Hopelijk zijn alle klussen goed verlopen en zijn jullie blij met het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is snel en netjes gezet, de mannen ruimden het ook allemaal keurig op. en altijd knap hoe ze in een grof gat toch een strak raam kunnen plaatsen. wat purschuim moest er wel bij.
   omdat het allemaal maatwerk is, is dubbelglas hier wel erg duur, dat is dan wat jammer.

   Verwijderen
  2. en het bevalt natuurlijk goed, want de isolatie in zo'n huisje als dit is voor oorlogs

   Verwijderen