woensdag 15 juli 2009

beestjes


Een post waar de foto's nog moeten gaan volgen, maar dit is thuis te lastig en te traag. (zo niet zenuwslopend ivm een verbinding die er steeds uitvliegt) Maar er komen foto's aan van de koningspage, met de 'uitsteeksels' aan de prachtige helder getekende vlindervleugels. Ze vliegt ook zo sierlijk en gracieus en bezoekt onze vlinderstruik dagelijks. Niet 1 , maar wel 4 of meer. Ik heb deze vlinder prachtig kunnen fotograferen :-) Ook de koninginnepage hebben we al op de struik gezien. Prachtig

Verder een foto (morgen waarschijnlijk) van de padden die hier leven. We hebben huispadden, niet in huis maar rondom. Er woont een hele grote op het net gevoegde barterras. Deze pad is wat van slag, want al zijn gebruikelijke schuilplekjes zijn dichtgevoegd en -gestraat. (ach gossie!) Hij/zij zoekt nu de toevlucht tot het afvoerbuisje, maar af en toe laat hij/zij zich bewonderen. De foto liegt er niet om. Tis een grote pad van ruim 12 cm groot die zich ter verdediging hoog op de poten zet. Met bordeaux-rode ogen kijkt hij/zij je agressief aan. Tijdens het foto's maken valt de pad de lens aan. Ik hoor het prachtige dier denken; "ben je besodem.... m'n territorium zo aan te tasten!!". Boos izzie zeker! En erg mooi bovendien, dit zijn de padden die ik in de lente bij nacht nauwelijks mis kon houden met rijden op het pad... ehm de weg. Maar de hoeveelheid van deze dieren maakt een hoop goed.

(nee, niet alles!) Soms voel ik me schuldig als mens hier te zijn. We maken een hoop natuurlijks stuk, doen grote ingrepen in het landschap en maken veel herrie die hier niet past. Maar gut , ik wil ook graag natuurlijk leven..... Het doet ons beseffen hoe ver we ondanks alles toch van de natuur verwijderd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten