dinsdag 20 augustus 2013

mooie dag

De nieuwe gasten zijn deze maandag, de dag na aankomst, al aan de slag met fase 2 van de grote omheining. Het geeft varkens en ezel veel vrijheid en degelijke voeding, maar wederom is dit een pittige klus en schiet het erbij in zo samen. Jong stel met workingethics, dus dat schiet op en Marc geniet van de zichtbare vooruitgang op een koele plek in het bos. Het ruisen van de lage waterstand, waarvan het snel stromende water het een wilde rivier doet lijken, geen stuwmeer. Ik ga regelen en doen, naar de garage voor de L200, offerte uitprinten en even langs brengen bij JP. Uiteraard een gentiaantje en een van zijn kant zo beminnelijk mogelijk praatje. Ach ja.... Eerste behoefte om naar boven te rijden waren wel kattenbrokjes. De onze schijnen maar 1 merk te blieven, bovenop het muizen-dieet, waar de vier jongste toch wat al te royaal mee omgaan. Bij gebrek aan geliefde ongekleurde altijd saaie harde kleine brok, kocht ik een zakje goedkope rommel van Casino, met kleurtjes en in vormpjes. Vaste feestdagen in Frankrijk zitten nog steeds niet in mijn systeem. De winkel was dus gesloten toen ik afgelopen donderdag naar de markt reed. 
Maar ze blieven het niet! Geen van de 5 heb ik met genoegen zien eten, Cros gaf niet zijn beste redevoering ten gehore om ons te smeken om brokjes. Sooty heeft ons vanaf donderdag aan onze koppen gezeurd, met smekende duivelinnenogen en zwaan-kleef-aan-&-Blijf-van-m'n-lijf gezweem. Ik vermoed zelfs dat ze schorre stembanden heeft, of iets in die richting. 

Weer thuis ga ik de werkers begroeten en breng drinken en zoutjes naar beneden. Ze komen los, Marc ook, het stelt me gerust. We liggen 's avonds in een deuk, even stoom afblazen met gewone humor. Ik laat Sarko los grazen voor het huis, waar de katten in de boom hangen en elkaar achterna zitten, de hond er bij ligt te soezen en de kippen nog een laatste graantje pikken. Zijn hapje voor het slapen gaan dicht bij huis. Hoe tevreden kun je een ezeltje krijgen. Hij blijft nu in de stal als ik hem er 's avonds heen breng. Knabbelt van het varenstro terwijl de varkens er juist weer onder kruipen. Geweldig om te mogen zien.

Foto's zijn wat ze zijn rond een uur of half 6 genomen.


1 opmerking: