dinsdag 28 april 2009

Nat

Het zeer afwisselende weer geeft me de gelegenheid een middagje 'boven' te werken. Leuke SL-werkzaamheden, maar ook het mindere werk van het schrijven van een brief naar een incasso-bureau en het bellen van de verzekering voor informatie.
Ook de katten spelen maar wat met zichzelf en wassen elkaar. Zelfs een plas doen buiten gaat hen met moeite af. (eruit en asap er weer in)
's Ochtends is het droger en de bospaadjes krijgen al meer vorm. Maar door de nattigheid zijn ze praktisch onbegaanbaar, dus ook dat houdt even op...
Ik sop de wasruimte eens goed uit en dat knapt erg op. De was kan nu daar binnen drogen.

Als we droog en dood hout zagen ligt dat maar heel even buiten op een stapel.
We zetten het met dit natte weer in de schouw naast het vuur te drogen, zodat het sneller vlam vat. Als je het hout zaagt, vervoerd of in de schouw zet lijkt het onbewoond.
Naar mate de warmte stijgt in het hout kruipt er wel eens een insect uit en wandelt gemoedelijk de schouw uit het huis in. Nu is dat met 1 insect of mier niet erg. Wel als het een compleet bosmieren-nest betreft dat en masse een veilig heenkomen probeerd te vinden. We hebben vermoedelijk ongemerkt een bosmierennest gezaagd en veel van de stukken hout zijn bewoond. Alleen zien we dit pas als het blok net in de hete kooltjes gelegd is. Eergister barstte de mierenbom. Ze zijn tussen de 1,5 en 2 cm groot en met z'n honderden. Misschien meer maar het is lastig tellen.
We voelen ons schuldig, maar kijken lijdzaam toe hoe alle mieren druk krioelend rondrennen op het nog niet brandende uiteinde van de stronk...

Wel verplaatsen we de krioelende massa met hout snel in het vuur om het niet langer te laten duren dan nodig. Nog 2 dagen stoken we stukjes van dezelfde boom. We worden er niet vrolijk van, maar het voorkomen blijkt onmogelijk...

Marc heeft een prachtige trap gemaakt in de schuur. We kunnen nu, met volle handen, naar boven van binnenuit. Een solide bouwwerk dat er nog mooi uitziet ook. Het zal veel geloop gaan schelen. En weer een mini-project dat is afgerond.

De containers worden niet geleverd of geplaatst. Ten eerste scheelt het gemeentebelasting en ten 2e moeten we ze vastzetten zodat ze niet wegwaaien. Ons vuil kunnen we hier 'boven' ook kwijt in de gemeentecontainers. Dus dat is ook geregeld.
Omdat Marc toch op de Mairie moest zijn vroeg de burgermeester zich af waarom we het pad naar de bron geblokkeerd hebben en een muurtje hebben gebouwd op de entree van het wandelpad naar boven. Het zijn precies de paadjes die kapot gereden worden door motorcrossers. Ook de plaatselijke VVV had bij de Marie gevraagd waarom 'men' dit afgesloten heeft. Marc doet zijn verslag van de ergelijke gewoonte van crossers om met veel kabaal voetpaden kapot te rijden op een mooie zondagmiddag.
Nu blijkt dat het pad naar de bron prive-bezit is, de wandelbordjes daar niet goed geplaatst zijn en de eigenaar van het pad ook onze oprit in bezit heeft. Maar de beste man is pas overleden en Marc wordt doorgestuurd naar die gemeente om te informeren wat de mogelijkheden zijn om die 2 kavels in bezit te krijgen of wat we daar mogen regelen zodat de crossers er niet meer op mogen.
De hulp en informatie-voorziening is wederom erg goed. Dus alle fiats en medewerking om deze bron van ergernis in de toekomst te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten