donderdag 9 april 2009

Mist

Van dichtbij soms zo prachtig, maar toch de boosdoener van veel ergernis, veroorzaker van erg veel werk en schrammen en hopelijk snel veel eten voor 2 ezels...

Vandaag begon de dag bijna somber door de dichte mist die in de vallei hangt. Het is erg koud, net boven het vriespunt. (dus pa, de bonen gaan nog niet de volle grond in ;-) Maar het prachtige licht beschijnt al wel de toppen van de berg achter ons huis en lost de mist gedurende de ochtend op, totdat we tussen de middag in de zon weer buiten eten. Alles waait alleen van tafel af, de Mistral laat weten dat hij/zij er is door voordurend alles dat los ligt de hoogte in te stuwen.
Aai volgt me altijd en overal.....

Ik moet echt naar boven, naar de bank om uitleg te vragen over een brief waarin we een adres fiscale schijnen te hebben hier. Oops, dat is niet de bedoeling, zo'n adres hebben we in nederland nog. Verder wordt de markt iedere week leuker, meer kramen en beter toeven ivm het weer. De garage (controle techniek en een reparatie) moet nog betaald worden en wat socializen op de markt is af en toe nodig. Ik kom Pierre tegen. Een oud baasje die we kennen via H&T. Hij houdt ezels en weet alles van het bouwen van stenen muren en de traditionele bouwstijl hier. Heel lief om te horen dat we welkom zijn voor advies over deze twee zaken.

Terwijl ik boven ben werkt Marc aan de moestuin. Gisteravond hebben we bij een steengroeve stenen gehaald voor een moestuin-paadje en de muurtjes om de grond tegen te houden. Zijn plantvakken liggen er superstrak bij en zijn eerste muurtje ziet er heel professioneel uit. Maar och wat een berg stenen zullen we nog nodig hebben. Omdat de ochtend zo mistig begon heeft hij de bergen wortels en vuil kunnen verbranden. Maar de wind maakt het weer wat riskant.

2 opmerkingen:

 1. Hoi lieve M en M.
  Meelezen is meeleven,maar jullie plek vonden we dan ook fantastisch,jij als ELFJE en Mark als echte boskabouter,jullie 0 sterren camping was voor ons 1000000 sterren camping,ondanks dat het zwembad leeg was,de oprijlaan is koninklijk net zoals de ontvangst.
  Samen gaan jullie er iets heel moois van maken,je eigen paradijs,tuinieren,klussen en kussen,denken en doen,handen uit de mouwen met de kruiwagen sjouwen,en genieten van alles om je heen.
  Heel veel sucses en wat ons betreft TOT ZIENS.

  Liefs Arnold en Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We worden warm bij jullie woorden lieve twee! Bedankt!! en zekers tot ziens 'where ever'

  BeantwoordenVerwijderen