zaterdag 8 mei 2010

Voegen

Vandaag was een mooie dag de bar-ruimte voor de 5e keer te reorganiseren.
Elke keer dat er wat spullen uit Nederland hierheen verhuisden, kreeg dat een voorlopige plek in de bar.
Maar ik wil op korte termijn op weer een regendag de keuken helemaal schoonmaken en weer reorganiseren, zodat we van ons eigen servies kunnen eten. Een half jaartje voor ons vertrek uit Nederland hebben we dit samen gekocht en ik mis het.
Verder hebben we weer 57 kilogram boeken erbij en alles zwerft zo hier en daar, gelezen en ongelezen.
Ik ga aan de slag.
Na nog geen uurtje komt Marc me vragen hem te helpen. De betonmixer moet uit de garage van het chateau en de auto moet verplaatst. Dus laat ik alles even liggen om na 10 minuutjes weer verder te duiken in de rommel.
Al vrij snel haalt Marc me weer naar boven met een klusje. Het verwijderen van alle grond en rommel in een randje tussen bloembed en terras. Zodat ook dit gevoegd kan worden om te voorkomen dat alle grond onder het terras weg gaat spoelen en het terras een keertje meespoeld.
Ik ben nog wat aan het schoonvegen bij de rand of Marc komt wat paniekerig naar me toe. Hij heeft al veel gaten in het chateau gedicht (nog steeds tegen de vleermuizen), maar zit dicht tegen een migraine-aanval aan. Hij kan niet zomaar gaan liggen met een draaiende betonmixer vol cement en de boel de boel laten.
Ik vraag nog wat details en stuur hem naar bed.
Zo zit ik dan opeens te voegen voor het eerst van mijn leven en tot overmaat van ramp, nu ja... ramp, gaat het flink regenen. Ik haal snel de parasols te voorschijn en ga rustig door. Leuk werk is het zeker en het valt me alles mee.
Na 2 uurtjes komt Marc weer naar boven. Enigszins opgeknapt, maar nog niet jedat staat hij naar mijn resultaat te kijken. Hij kan het toch niet laten en smeert een gat achter de voordeur dicht en daarna nog wat gaten in de terrassen tot het spul echt op is. Hij kan alles schoonmaken en opruimen en ik ga weer terug naar de bar.
Later komt hij me helpen en zoeken weer wat dozen uit wat 2 grote erg volle vuilniszakken opleverd, weer meer ruimte en ik weet wat me komende regendagen te doen staat.
Moe worden we van het gesjouw en het is jammer dat we beiden buikpijn hebben van de patattekes tussen de middag. Het vet moet vervangen worden, maar de dag liep zo raar, dat ik geen tijd of inspiratie had wat anders te verzinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten