dinsdag 18 mei 2010

stof


Gisteren er weer vroeg uit. Marc oefent vast voor het werk dat hij de eerste maandag van juni aan zal vangen.
We gaan weer verder met de schuur uitmesten.
We beginnen boven in de grote schuur, waar het oude hooi 25 cm dik ligt op een deels verrotte houten vloer. Erg veel stookhout bijna tot stof verworden door de houtwormpjes, bladeren, oud ijzer (als dat de goudprijs heeft zijn wij binnen) en andere troep.
Ik ga toch eerst in de stal eronder het kippenhok en konijnenhok slopen en vast wat hooi en mest in het bouwsel ernaast rieken. De foto van het raampje in dat hokje zegt al veel. Zo zien alle ramen, muren en plafonds eruit en de opdrachtgever zegt niet voor niets dat hij het spinnenweb vrij wil zien. (Ook veegschoon, dat snappen we iets minder, maar we doen het voor zover mogelijk)
Het door en door rotte hout is snel gesloopt en ligt buiten op de auto te wachten. Ik voel me raar vandaag, ziek een beetje, maar wat precies? Ik weet het niet, ik doe het rustig aan en hoop dat ik het eruit kan yoga-en.
We eten eigen gemaakte erwtensoep met heerlijk Siegle-brood. Ik word vrij snel zo misselijk, dat ik de rest van de middag de soep nog opboer en me nog zieker ga voelen. Marc heeft nergens last van en hij is een goede graadmeter; als hij zich niet goed voelt van het eten is dat ook direct. Dus niks mis met de soep, ik ben het vandaag.
's Middags help ik hem boven met vegen. Het stof is enorm. Erger dan het wegvegen van de spinnenwebben aan het plafond en de muur. Ik maak de kleine stal-raampjes een beetje schoon voor meer licht binnen, dat is altijd prettig voor eventuele kijkers. De rotte plekken in de vloer van de schuur boven de stal maken mooie gaten om de troep, het stof, beneden te krijgen. Daar staat dat oude bouwsel waar we het stro in doen.
Ik maak wel wat foto's van de bloemen in de voortuin, er staan prachtige pioenrozen, lupines en we kijken naar de appelbloesem die veel kleur geeft aan het weilandje. De kersjes hangen al in de bomen daar. (Onze appelbomen zijn al weken klaar met bloeien, het hoogteverschil is flink en dus de bloei-periode ook)
Lupine
Pioenroos
Rozenknopje

Later rij ik de auto naar de stal via de smalle doorgang voor het huis en laad de auto zo vol dat onze materialen er maar net bij kunnen.
Heel voorzichtig rijden we naar huis. Er valt niets uit de laadbak en Marc start gelijk met het klein zagen. Eventueel goed hout (timmerhout zonder houtworm....) halen we een andere dag op. Het oude woonhuis naast de schuur moet ook nog helemaal ontstoft, de trap gerepareerd en de gevonden mini-cave moet netjes gedicht worden.
Dus nog een 2 kleine dagen werk, 1 dag meer dan gedacht!
Ik blijf de erwtensoep opboeren en zie yoga niet zitten. Maar na het opruimen van de auto en een ontstof-behandeling onder de douche, ga ik toch naar boven. Ik moet ook nog brood kopen en kan zo gelijk zien hoe het afgelopen is met de grote verbouwing van de supermarkt. Van een aftandse winkel met communistisch assortiment is het nu getransformeerd in een luxe Carrefour met alles blinkend schoon en fris. De prijzen zullen ook wel opgepoetst zijn....
Ik voel me weer zo fijn tijdens en na yoga dat ik de erwtensoep vergeten ben.
Eind van ieder siezoen is er een informeel samenzijn van de 3 grote yoga-ploegen, dit keer bij de lerares thuis. Ze woont in een prachtig kasteeltje, dus daar ga ik heen!!! Ik hoop dat Marc meewil, maar die reageert nu al zo-zo... Een frans feestje en nu eens anders als al die openbare dorpsfeesten.


Eindelijk behandeld, gedroogd en bijgeschaaft. De boom wordt nu echt een prachtige eiken balk van ruim 8 meter! Als je zo'n balk wilt kopen is dat ongeveer 450 euro.... ("We bezorgen niet aan huis." zegt Marc)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten