zaterdag 22 mei 2010

Poolish 3

Om half 4 hebben we 56 grote broden gebakken, 4 pita-broden (groot uitgevallen) en ligt er kletskoppen-beslag klaar in een schaal boven. De verdere plannen zijn het roosteren van walnoten en 10 cakes. De kamer is een chaos evenals de keuken.
We eten om een uur of 3 pas een snel broodje uit de hete oven met ham en kaas...
4 Volle boodschappentassen met in plastic verpakte broden verdwijnen in de vriezer. De helft vol, dat is zo'n 180 liter brood.... Het is dat we door de ingrediënten heen zijn, anders had Marc nog wat dagen doorgebakken. Arme ik, ik ben op en moe. Voornamelijk van de energie vretende zorgen die ik me dan maak of het wel goed komt. De 56 broden zijn het belangrijkste. Dat is een pak van m'n hart. De kamer is zo weer opgeruimd en schoon en 1 flinke afwas later kunnen we even uitpuffen.
Toch is dit erg leuk om te doen. Dit keer geen feest, want we kunnen het niet delen met vrienden of familie. Maar het samen zo hard voor je brood werken geeft een enorme berg voldoening.
Met Poolish brood maken is een topper! Veel minder zwaar, de eerste rijzing , de Poolish, doet alles zelf en je hebt er geen omkijken naar. De tweede rijzing is na het kneden sneller klaar voor de oven.
Ik ga vanavond, als ik nog kan, een verslag schrijven. De fouten neem ik erin mee, zodat we de volgende keer voldoende grondstoffen in huis hebben en we precies weten wanneer we wat moeten doen.
Ik moet vroeger naar bed de volgende keer. Werk of geen werk, alles laten vallen voor 2 dagen bakken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten