donderdag 13 mei 2010

klusjes

Wederom is het hier een sombere natte dag. Tijd voor binnenklusjes. Ik begin aan het uitzoeken en schoonmaken van oude bestofte gevonden huishoudelijke spulletjes. Weckpotten met een eeuw oude inhoud (jakkes!), het sorteren van keukengerei en het afronden van de reorganisatie van de keuken. Er komt weinig bij, behalve dan m'n bestek dat ik ook uit de dozen heb gehaald. Er gaat ook betrekkelijk weinig de keuken uit als zijnde nooit gebruikt of niet praktisch. Dat valt me alles mee.
Ik heb er 's middags flinke afwashanden van. Marc zaagt met gevaar voor eigen leven een al omgevallen populier weg langs het stalpad. Deze is bij de stamvoet verrot en is afgelopen jaar steeds schuiner komen te hangen in de mooie kroon van een acacia.
Hij probeert de kroon van deze boom nog te sparen, maar met een dubbele top blijkt het niet te doen en zodra de populier los is van de valkerf splijt de acacia in tweëen... Jammer. De uitgescheurde tak valt op het bospad en betekend weer extra werk voor de auto weer boven kan komen. Om bij deze halve top te komen om hem weg te zagen gaat eerst nog een jungletocht aan vooraf met sikkel (lees; kapmes) om een weg te banen door de meidoorns, bramen en brandnetels.
Het waaibomenhout ligt gelukkig al boven bij de voorraad.
Ik vind nog een onaangebroken doosje met ontwormingsmiddel voor katten. Dat is wel eens nodig, dus de dieren krijgen vandaag een pil. Anti-tekenspul had ik ook nog in huis van vorig jaar, dus de lievelingen worden 'verwend' met extra's. Ook Castel had nog over van vorig seizoen en of het nu helpt of niet, toch krijgt ze de ampul in haar nek. Baat het niet, schaden zal het zeker niet.
Ik ben gaan googlen op zwangerschap van honden, ze zijn gemiddeld maar 63 dagen drachtig, dus als het echt zo is weet ik nu wat me te doen staat.
Toch een ritje dierenarts dus binnenkort en misschien half juli die pluizige ukkies.
Stiekem ben ik blij dat Marc geen morning-after-prik is gaan halen... Want ik heb nog nooit kittens of pups gehad en ik smelt al bij het zien van de geboorte van een mug (in de film; MicroKosmos). En een natuurlijk leven met de hulp van dieren... daar hoort dit wegloop-gedrag en kleintjes ook bij.
Verder timmert Marc kisten in elkaar van oude bijenkasten. Voor de troep in de schuur te sorteren zijn ze ideaal!
Vorig jaar kreeg ik een flesje zelfgemaakte notenwijn van R&K. Die heb ik 1 jaartje laten rijpen en ik kon het niet meer houden van nieuwsgierigheid. Dus genieten we 2 dagen van dit kostelijke goedje dat lijkt op een goed bewaarde port!
A - Blogster 10
B - Het jaar-oude wijntje
C - De super (bliksem) beveiligde stekkerdoos met batterij (bij stroomstoring geen uitval van de pc's)
D - Een groot woordenboek
E - Eén van de liefdesbekers

We genieten dus gewoon door naast de moeilijke dingen die ons bezighouden en de regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten