vrijdag 14 mei 2010

Moesson

Tijdens deze moesson die al begon op 29 april, is het weer tijd voor de maandboodschappen. Omdat ik me wil verwennen met winkels die niet in de stad aanwezig zijn, moeten we naar een grotere stad; Aurillac.
Een niet zo'n heel leuke verzameling gebouwen, veel armoedige flats, bedrijventerreinen met verwaarloost groen en oude gebouwen. Maar de keuze van goedkope supermarkten is enorm en omdat het natuurlijk weer regent, is het Simply in, Simply uit, Carrefour in, Carrefour uit, parkeerplaats op en parkeerplaats af wat minder erg als gedacht.
Voor we vertrekken kook ik van de laatste restjes nog een lekkere maaltijd. Laatste beetje kip, laatste restjes 'verse' groenten, laatste beetje rijst, zoals we gisteren avond de laatste vleeswaren en kaas hebben gegeten.
Ik breng het geheel op smaak met de palmsuiker die M meebracht.
(Alle gasten hebben ons op hun eigen wijze verwend met spullen die hier als herinnering resten. Naast palmsuiker, curries en andere heerlijkheden van M (en de rest waarmee ze ons in de watten legde nog niet eens opgesomd en meegerekend) de boterbonen-zaden van Roel waar we een heel seizoen van eten, het inni-mini wekkertje in Nederlands Oranje van Edith en haar prachtige foto's en het met accuratesse en aandacht gemaakte mes van MarK.)
Smullen we dus ook van de allerlaatste restjes en we kijken weer uit naar die gevulde koelkast, vriezer en kastjes.
Ik wil er persé ook naar de MacD. Ja, slecht!!!!! Ik weet het, maar na ruim 1,5 jaar geen MacD. is dit toch wel heel erg lekker.
Ik sta notabene met een bek vol tanden bij de counter waar ik in het frans MacDreck moet bestellen terwijl Marc een plas is gaan doen. Dat valt nog niet mee dus brabbel ik het in het Nederlands, of half amerikaans, en warempel krijg ik wat ik bestelde.
De vanille-milkshake is het lekkerste wat ik ooit heb geproeft en het is maar goed dat ik zo'n eind weg woon van deze dichstbij zijnde Mac.
Thuis rijdt Marc de kruiwagen met boodschappen naar binnen, 2 ladingen vol met een kop erop. Hij steekt de kachel maar weer eens aan, het is koud en vochtig in huis...
De dag is alweer om... En de sombere regenlucht gaat langzaam over in een regenachtige avond.
Op de bank snoepen we de laatste restjes op; evergreens, nederlandse musli-reep, gedroogde abrikozen die ik minstens een half jaar geleden kocht op de markt en het laatste glas cola dat inmiddels zonder prik in m'n keel verdwijnt...
Morgen alles vers.... Het loonde weer de moeite.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten