donderdag 31 december 2009

Oud jaar


Het jaar 2009 is oud, op zijn einde, al bijna op. Voor onze vrienden in Nieuw-Zeeland en straks Australie is het jaar al passé zelfs.
Wij denken voor de 2e keer in 1 week terug aan wat er allemaal wel niet is gebeurd en veranderd voor ons en onze dierbaren.
Het huis is tochtvrij gemaakt, de daken zijn gerenoveerd (het regent niet meer binnen) en schoongemaakt en een begin van de moestuin is gerealiseerd. We hebben de waarde van vrienden leren kennen en met veel dank denken we dan vooral aan onze huisoppassers die het onderhouden en zelfs wat opknappen. Het zwembad is schoongemaakt en overkapt voor opslagruimte. Alle ruimtes zijn uitgemest en in een redelijk ordentelijke staat gebracht. Alle luiken en kozijntjes van het woonhuis zijn geverft en 1 deur zelfs vernieuwd. Het terrein om het huis is schoongemaakt van alle wildgroei, de bomen gesnoeid. Een compleet nieuwe telefoonlijn en ADSL is aangesloten, zodat we verder kunnen met ons virtuele avontuur en kunnen communiceren met iedereen. (zelfs Skypen zou kunnen) We hebben brood leren bakken in een traditionele four a pain! We hebben een berg aan kennissen en nieuwe vrienden en voelen ons volledig geaccepteerd door alle mensen die hier wonen. We hebben een heuse CV-installatie en een groot stuk bos voor brandhout. We spreken al een aardig mondje frans en het verbaast ons steeds weer dat we ons uit kunnen drukken. We durven de telefoon op te nemen. We begrijpen steeds meer van de natuur zelf. We hebben geen enkele moeite met het zware leven en de luxe die we achter ons hebben gelaten. We zijn dankbaar voor het bronwater dat we mogen gebruiken en 'laven' ons in alle steun die we ontvangen. Een eerste jaar heeft al zoveel opgeleverd dat we nu de tijd hebben gemaakt om de berg werkzaamheden in de toekomst op een rustigere manier aan te pakken.
We zijn dankbaar en hebben een heel bijzonder jaar achter de rug dat ik op dezelfde manier best nog wel eens over zou willen doen.
1 Smet op het blazoen; ons huis in NL is nog steeds niet verkocht, geen kijkers! Dat is jammer, maar meer ook niet!

1 opmerking: