zondag 6 december 2009

werkdag

Vandaag is een gekke dag. Een heuse werkdag waarvoor we zelfs vroeg ons bed uit moeten. Aai heeft weer ingebroken op de slaapkamer, waardoor ik vannacht een aantal keer een snuffelende poes met decimeter-lange snorharen van me af heb moeten duwen.
Ik word ook wakker met pijn in m'n middelvinger. Die pijn zit er al een week, ik dacht nog aan spierpijn, maar nee... Het eerste kootje vanaf mijn hand doet zeer en is gezwollen. Ik heb geen idee waar het vandaan komt. Niet geklemt gezeten of een rare beweging gemaakt, niet gestoten.. Een groot raadsel. te vaak opgestoken misschien? Of juist een signaal dat ik dat vaker zou moeten doen??
Daargelaten hijsen we ons in het stille donker uit bed. Ik haal kliekjes uit de vriezer, die meegaan voor de warme middaghap.
Ja we gaan echt werken vandaag, voor geld. Waarom vandaag zul je je afvragen, op zondag na Sinterklaasavond? Op de weerkalender voor deze week is het alleen vandaag droog. Het is eenklus van zo'n 2,5 dagen samen! En voor deze mensen voor de jaarwisseling weer eens deze kant uitkomen willen we het grootste gedeelte van het werk gedaan hebben. Het is een prachtige tuin, voor franse begrippen. De eigenaars hebben veel pech, hij met zijn gezondheid, zij beiden met de crisis.
Voor ons is het een goed bedrag om eens een goede grote kettingzaag te kopen. Ik heb het mezelf beloofd; "als ik deze klus krijg, komt die zaag er ook!".
Dus maar hopen dat ik die vinger zo buigen kan en er verder weinig last van heb.
Dus de kop gaat eraf vandaag.
Gisteren lagen we al vroeg op bed, moe van de dag. Ik sta verders kiplekker op en heb er zin in.
Tis wel een gedoe, alle spullen mee, Castel-dier mee, een stuk rijden en dan starten aan de laurierhaag van 4 meters hoog. Die moet in vorm en flink gekortworden zodat je weer de oprit op kan.
Tussen de middag warm ik dan het eten op boven een gasbrandertje en smullen maar. Het belooft een prachtige pre-winterse dag te worden. En na de middag ben ik blij dat we vast een berg werk gedaan hebben en wachten we op de volgende mooie werkdag...
Vanavond geven we een interview. Nee niet in dit echte leven, in dit leven zijn we te klein, te onbeduidend voor zulke grootste 'media-dingen'. Maar in SL (ik ga het maar eens afkorten) is het gewenst én leuk! Nodig na al die veranderingen, het inhalen van achterstallig werk, vlak voor alle Kerstdrukte en voor de activiteiten die losbarsten op Marc's verjaardag.
Werken, werken, werken.... voor de centen, maar dan op een leuke manier en wat we willen... Eén van de zegeningen die we tellen, dat we de vrijheid hebben ons werk te kiezen en dat te doen wanneer we willen. Ook op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten