woensdag 2 december 2009

Joppie

Joppie
(Deze foto's zijn gemaakt op een moment dat IK graag het kleed op de bank uit wilde gaan kloppen. Joppie bleef stoïcijns zitten en liet gelaten toe hoe ik het kleed aan alle kanten vast van de hoeken van de bank aftrok. Joppie week geen centimeter en knipperde niet met de oogjes... Dus Joppie bepaald wanneer ik wat doe in het huishouden!)
Joppie is het Rode Gevaar, Joppie is snoezig lief. Joppie is een terrorist en kent geen genade. Joppie is geen macho, maar bescheiden moedig. Joppie is gewoon een echte rode kater met 16 jaren en nog lang geen 9 levens jong.
Joppie ziet eruit als een jonge volgroeide sterke kater die nog speels is op z'n tijd en graag iedere ochtend een schootkroel krijgt. Joppie loopt 's nachts altijd met je mee, al ga je kilometers wandelen. Hij kletst dan de oren van je hoofd met korte kattenwoordjes. Als je z'n woordjes herhaald op de Joppie-manier krijg je een stortvloed van geklets terug. Joppie heeft wel 1 vijand nodig, om mee te sparren. Nu Sparky, een oude rode kater met iets minder pit (meer pit als Joppie kun je ook niet hebben) er niet meer is, heeft hij dame Aai gevonden om regelmatig op de kast te jagen. Geen kat of poes ter wereld lijkt partij voor Joppie te zijn. maar naar mensen toe is Joppie een heel aanhankelijk 'poezig' dier. De tegenstelling kan niet groter. Joppie heeft 1 maatje, Pipo. Ze slapen tegen elkaar aan, wassen elkaar en weten niet beter dat ze bij elkaar zijn. Joppie wordt volgens ons heel oud, want zijn leeftijd is niet aan hem af te zien. Zelfs zijn gebit ziet er extreem goed uit. Zonder Joppie zou het poezenvolk hier een beetje inkakken....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten