woensdag 16 december 2009

Makkelijk dagje

Het is bitterkoud, de enorme ijspegels hangen overal waar water stroomt. Marc komt nog binnen met een mooi rond exemplaar van 30 cm!! en wrijft deze met een grijns in mijn nek. Ik laat me niet gek maken....
We stoken de kachel dus flink op en drinken koffie bij de schouw.
Huishouden, beetje opruimen, poezen volle bakken met brokjes, ik veeg de kamer aan (de stofzuiger gebruik ik nog maar zelden, die bezem doet het net zo goed), kijk meewarig naar de uitgedroogde guirlande en kook eten.
Ik bel ook moeders even (nee M, m'n echte mams) en neem Castel mee op takkenjacht. Wil nog een paar kransen maken voor lieve vrienden en de resten liggen uitgedroogd te zijn in de schuur. Maar het valt wel tegen om met blauwe vingers het stugge kippengaas te buigen en te vormen... Een paar uur later vind ik het genoeg.
Marc gaat de boom in stukken zagen. Gisteren in de namiddag heeft hij met kettingen, een staalkabel en de auto een boomstam de helling afgetrokken. Een joekel van een boom die bijna ook weer aan de andere kant van de weg de helling af wilden rollen. Voor het gemak maar in twee stukken gezaagd. Alle gereedschappen op de weg laten liggen, er komt toch geen kip. Ideaal, nu de andere 4 nog die nog hoger liggen te wachten op een sleepje...
Verder zijn er internet- en telefoonproblemen. We kunnen 's middags niet internetten en 's avonds komen we erachter dat we niet kunnen bellen. Dan de oude telefoon er maar in... Gek hoor.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, ja, dat snap ik kind ;-)

    Bijdeweg, ik wordt net pas wakker, en zo te zien is heel nederland verrast door een dik pak sneeuw. Lekker hoor, als je door de chaos heen mag slapen.

    BeantwoordenVerwijderen