dinsdag 4 mei 2010

Fraude

Marc vindt weer een mini-trekkertje te koop op franse marktplaatsen. Eerst ziet hij een advertentie voor 11.000 euro. Hetzelfde trekkertje met diezelfde foto's vindt hij later nog een keer, op een andere site, maar dan voor 13.000 euro. Na nog meer gegoogle komt hetzelfde mini-trekkertje met weer identieke foto's op het scherm tevoorschijn. Nu voor 500 euro!!
Dus Marc stuurt een mailtje voor meer informatie. Hij krijgt vrij snel! een uitgebreide mail terug. Samen dokteren we al het frans uit en ontdekken dat ze het trekkertje komen brengen. Alles zit erop en eraan, bouwjaar '99 en in goede staat.
Een foto laat een boer zien in een groen jack, lachend op de trekker. Een paardentrailer op een weiland erachter en een gedeelte van een schuur. Het trekkertje is modderig. Maar het is te mooi om waar te zijn. Marc mailt de vraag om een adres terug, maar hij moet eerst bellen naar een mobiel nummer. Een vreemd landnummer van Benin schijnt het. Marc belt, maar faalt op de één of andere manier. Hij hoort ongelofelijke beloften, maar hij moet een garantie hebben!!!??? De verkoper die je op een mobiel uit Benin moet bellen en die een garantie eist?
Tijd om hulp in te schakelen, hij belt H. of ze dit nummer ook wil bellen en eens even vraagt waar het over gaat. Maar H. is hier veel langer als wij en heeft vaker met dit bijltje gehakt. Die vage boekingen met gekke verzoeken en informatie zeiden haar al genoeg. Dus pure fraude. Maar ik stond intussen boven onderweg naar yoga, bij de garage om te regelen dat we hun aanhanger kunnen gebruiken om die trekker mee op te halen. Veel gedoe, want onze printer doet het niet en eer ik echt goed heb uitgelegt wat ik wil ben ik een kwartier verder.
Maar ik verheug me al op het rijden met die knots van een aanhanger. Na yoga (gesprek van de avond; de weersvoorspelling met de sneeuw en kou) kom ik dus thuis, trots met alle info van de garage en hun aanhanger.
Een gewaarschuwd mens telt voor meer laten we maar zeggen.
Altijd verifiëren!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten