zaterdag 22 mei 2010

Poolish2

Na het wakker worden kijken we in de gele ton.... Voor de helft weer ingezakt.
We gaan onderzoeken, proberen, experimenteren hoe dit kan. Temperatuurwisseling? Toch tocht?
Op dezelfde site van het Poolish'recept' kom ik nog meer leuke informatie tegen...
Ook speciaal voor Miranda!
http://www.xs4all.nl/~frommew/desem_gisten.html
Een site over desem en gisten. Je kunt ze zelfs laten leven, opkweken! Net als Mama Azijn.

Wat uren later;
We proberen 1 deel poolish tot een stevig veerkrachtig deeg te bewerken... Er moet geen pond meel bij maar een kilo. Ik maak me bezorgd... Komt dit wel goed. Zoals alle keren dat we brood bakten in deze hoeveelheden voel ik me gestresst; als dit maar goed gaat. Anders kunnen we alle grondstoffen weggooien en zijn alle bossen gedroogde brem voor niks geweest.
Er liggen nu 5 broodjes te rijzen.... Dit is echt moeilijk voor me. Dat ge-experimenteer...

2 opmerkingen:

  1. Dag Martine,
    Heb wel eens zelf zuurdesem gemaakt met wisselend resultaat. Was wel heel erg leuk.Wat goed dat het bij jullie goed is gekomen. Ik heb twee van mijn baksels weggemikt. Wilde niet rijzen. Ga nu ook de poolish eens proberen. Had er alleen nog maar over gelezen.
    grtn Mi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lees die site maar eens. En als je nog vragen hebt lees ik het wel.

    BeantwoordenVerwijderen