vrijdag 9 april 2010

slangenkuil en meer muizen

Ik ga het beddengoed ophangen in het zwembad. De overkapping hiervan is al kapot, in elkaar gezakt en de bamboe-bogen zijn allemaal gescheurd. De vorst en de dikke laag sneeuw van de winter hebben deze chaos veroorzaakt en we moeten denken aan een meer solide oplossing. De voorraad lauzen liggen daar, oude balken op een stapel en nieuw dak-hout. Mijn waslijnen hangen ertussen...
Behoedzaam loop ik over de planken die op de bodem liggen en stoot mijn hoofd tegen een half ingestortte stut-plank van de overkapping. Tropisch warm is het er vandaag, door de zon en het vocht dat nog in alle hoeken en onder de balken ligt.
Ik reik naar het tasje met knijpers en vlak voordat ik mijn hand sluit om het handvat zie ik een gevlekt kronkeltje liggen, niet groter dan 20 centimeter met een spits bekkie en 2 allerte oogjes; een addertje. Met een restje koperbuis jaag ik het beestje weg en til het tasje ermee op. Ik bekijk het aan alle kanten of er nog één in zit terwijl ik balanceer op wat rondhout op m'n hoge slippers.
Voor ik daadwerkelijk de grote lappen katoen over de lijnen wil hangen loop ik eerst een rondje op zoek naar meer adders of andere slangen. Ik tref er nog 3 aan, kleiner zelfs en laat ze lekker zitten. Traag zijn ze nog, niet helemaal wakker van de lange winterslaap.
Voorzichtig hang ik de was op en meld Marc dat hij het wat op moet ruimen zodat ik veilig de was op kan hangen. Dat zwembad mag best een slangenkuil blijven, maar ik wil die overdekte waslijn niet kwijt. Ik breek er nog eens m'n nek of anders!
Hij spuit de leiding schoon die oorspronkelijk de moestuin van water voorziet en ruimt buiten wat mee op. Ik veeg het terras en terwijl we bijna toe zijn aan een borrel en wat zitten voor de avond-boterham is het weer zover; Cros & een dikke grote muis met leuke grote ronde MM-oortjes. (Mickey Mouse)
Het diertje ontsnapt via een opening in het deurluik en Castel jaagt het muisje verder op. Ik zeg 1 keer 'attrap' en dit was genoeg, ze hapt het beestje van het terras en gaat ermee van tussen. Ze weet niet zo goed wat ze ermee aan moet. Ze wil er lief mee spelen en muis mag niet weghollen. Ze pakt het aan alle kanten op met die grote witte tanden, maar de muis is onaangedaan. We zetten Cros er maar weer op, maar die heeft zijn interesse inmiddels al verloren. Castel blijft ermee aan de gang, wel zielig want dit wordt een lange lijdensweg.

1 opmerking:

  1. Ja leuk verhaaltje is dit 10, zijn de slangen echt adders en geen couleuvres ??
    W. pakte een keer met haar handen zo,n net wakker coleuvretje van de weg , hij was ook net wakker uit zijn winterslaap.
    Het muisje waar de poezen mee speelden was toch geen rel muis HE ??
    Die moeten ze van mij met rust laten , zeg dat maar tegen ze.

    BeantwoordenVerwijderen