zaterdag 10 april 2010

18 uur & 50 euro

M Staat om 5 uur op en pakt om 7 uur het openbaar vervoer om haar lift te bereiken. Om 8 uur rijden ze weg uit Nederland. De trein in Limoges gaat om 20:38, tolwegen worden vermeden, tijd zat. In Limoges blijkt er gestaakt te worden bij de spoorwegen, op 2 na zijn alle loketten dicht en M laat zich op een bank in de coupé zakken zonder kaartje. De rijen bij de loketten zijn achterlijk lang, de dames erachter ontzettend traag en laconiek. M wil wat eten en moet een plas. Geen tijd of puf om netjes aan te sluiten.
Geen controle tot het overstappunt. Aldaar gaan de treinen niet meer en staan er bussen klaar voor het lange traject door het platteland.
Er worden geen kaartjes verkocht voor dit traject en 2,5 uur later stapt ze uit in de stad om kwart voor 1 's nachts. Wij zijn om middernacht gaan rijden en moeten een lange omweg volgen; déviation!! Potverdrie!
Om 10 over 1 komen we aan bij het station. Een figuurtje staat al van verre op de weg met 2 armen in de lucht springend naar ons te zwaaien.
2 uur 's nachts zijn we weer thuis waar de katten haar nieuwsgierig opnemen en haar bagage besnuffeld.
De reis was lang, duurde 18 uur, de staking en de binnenwegen hebben daarvoor gezorgd. Maar een enkeltje Zuid-Frankrijk voor 50 euro is de lange reis meer dan waard.
We drinken thee, M is kapot en om 3 uur duiken we uiteindelijk ons bed in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten