maandag 1 maart 2010

ik ben jarig

23 april 1974 ben ik geboren. Dat heb ik altijd op 23 april gevierd. Sinds 2 jaar valt dat op die dag niet te plannen. Of niet in de gelegenheid of de mensen die ik juist op mijn geboortedag wil zien, zijn in Nederland. Vorig jaar heb ik het een dikke week later gevierd en M&M hebben besloten het te vieren wanneer het uitkomt.
Voor mij was dat vandaag. P. , een vriend, kwam dit weekend deze kant op, onderweg naar zijn werk in het nog warmere zuiden.
Mijn ouders, met wie ik het liefst mijn verjaardag vier, dankzij hen heb ik uberhaupt een verjaardag, kunnen dit jaar niet hier zijn rond de 23ste april. Ik kan ook niet naar Nederland gaan. Mijn wens was een moderne eenvoudige naaimachine. Bij alles dat ik wil maken of repareren moet ik met koplamp op, naald en draad urenlang gaan zitten prutsen.
Als ik zelf zoiets hier op de kop tik, begrijp ik de gebruiksaanwijzing niet en ik moet nog leren naaien. Dus dat zou niet werken. De antieke die bovenstaat mist wat belangrijke onderdelen, tevens een goede gebruiksaanwijzing met het juiste typenummer. De wens was uitgesproken en mijn lieve mams heeft dus een maand of wat geleden een gloednieuwe eenvoudige machine voor m'n verjaring gekocht. Maar hoe krijg je zo'n zware doos hier? Meegeven aan vrienden dus. Dat kwam allemaal goed uit! Samen met zijn eigen spullen voor maanden en kerstdecoraties voor m'n kerst-guirlandes eind dit jaar kwam P. bepakt en bezakt bij ons langs vanochtend. Eigenlijk om bij te kletsen en wat les in SecondLife te krijgen.
Ik voel me helemaal jarig en tut me op. Ik loop te stralen vandaag, ik ben jarig en krijg kado's. P. had ook allerlei lekkers meegenomen; boerenkoolstamp, echte AH-rookworsten (laat Sjaak Bral het maar niet horen), stroopwafels en een erwtensoep-pakket! Naast deze lekkernijen werden we nog meer verrast door een tas vol dropjes, winegums, stroopwafels en ...... NEGERZOENEN. Ik ga die typische lekkernij geen zoenen noemen. Zoenen zien er anders uit en smaken anders. Voor mij blijven het negerzoenen, wat de negers er ook van mogen denken. Negers zoenen wel lekker, maar dat is een ander verhaal.
Eerst met z'n drieën aan de koffie met stroopwafels en natuurlijk negerzoenen, zie foto!

Na de maaltijd aan de SecondLife-slag. Ik vergeet warempel naar H. te gaan, vage koffie-afspraak. Maar dat maak ik snel goed. De grote dalmaat van P. blaft net zo lang tot hij even binnen mag kijken. Het is ook gaan regenen en deze hond is niet gewend als franse hond bejegend te worden. Normaal stormt deze hond het terrein op op zoek naar een lekker kattenhapje, maar vanmiddag was zijn gedrag werkelijk voorbeeldig. Even neuzen met Cros, Shadow proberen uit te dagen. Shadow verroert geen vin, zet zijn haren niet op en blijft lekker voor de schouw zitten.
Na een productieve, informatieve en gezellige middag vertrekt P en ga ik de gebruiksaanwijzing lezen. Er zit zelfs een lampje in, dus niks meer moeilijk doen met een speleo-lampje op mijn hoofd, maar gewoon naaien.
Marc vermaant me om het woord dat zo'n machine draagt, het moet een 'naaimisschiene' zijn. Hij ziet mij nog niet naaien. Hij ziet me er geen gebruik van maken...
Ik zie het daarintegen helemaal zitten. Eerst maar eens de lange ronde kussenslopen naaien. Fijne kussens, maar pas als ik er hoezen voor heb. Verder zit ik de rest van de dag te glunderen. Het was een echte verjaardag en voel me echt verwend. Ook al zijn m'n ouders niet hier, ze hebben een stukje van zichzelf meeverpakt en ook de zoenen smaken goed.
Het was een top-verjaardag, een hele leuke en ik vergeet zelfs om naar yoga te gaan.... Nu even niet, nagenieten, snoepen en misschien het gaspedaal even indrukken om een proeflapje van een meter stiksel te voorzien...

's avonds snoepen we winegums (ik wist niet dat het bekend was dat ik die snoepjes Té lekker vind) en naai ik een zoom in een oude matrashoes. Als testje natuurlijk.
Ik laat ter plekke alles in de steek; cros die geen 24 uur meer ballen heeft, mijn werk in SecondLife, het schouwvuur en Marc's natje en droogje....
Ik ben dus nog steeds jarig en als klein kind vergeet ik de wereld...

2 opmerkingen:

  1. Lieve Tien,

    Gefeliciteerd met je verjaardag, beetje laat maar toch ook wat vroeg, hahaha!!! Zo te horen een fijne dag gehad! Liefs, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo, je staat op onze nieuwe verjaardag's kalender hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen