zondag 10 januari 2010

hout
Het hout is op... weer op... of nog steeds op, het is maar hoe je het bekijkt. Dus voor de derde maal naar P&W's huis om de laatste plankjes op te halen... De tocht was glibberig, maar heel erg mooi. De buren durven niet weg en wandelen maar wat op en neer het bospad (het geasfalteerde stuk natuurlijk) met de honden. Het is gaan sneeuwen na hun komst en het risico zit erin. We groeten elkaar met een knik en glimlach. Ik heb toch bewondering, ze redden het hier zo in de kou zonder sanitair, stromend water of degelijke isolatie en 1 houtkacheltje...

Castel is dol- en dolblij in de sneeuw, speelt zelf alleen als wij niet kijken, prachig om te zien.


Ik bak weer 2 kruidenbroden en het gaat zo heerlijk ruiken in huis. We hopen dat het droog blijft en koud, dat we zelf weer het bos in kunnen om te zagen. En insneeuwen lijkt ons ook wel eens apart... maar voorlopig trekt die rode dame ons overal doorheen.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's. Leuk om mee te genieten al krijg ik het er wel koud van hoor.
    Zwaar werk, dat heen en weer karren.

    Heb je inmiddels genoeg hout. Kun je niet wat bomen omkappen of is dat verboden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alle bomen op ons terrein zijn van ons. Er komt hier verder geen kip en niemand taant ernaar als je zijn of haar dode bomen kapt. Maar met een grote ketting zaag op de steile besneeuwde hellingen natte en besneeuwde bomen kappen is niet te doen!! Dus nope, we hebben een dagelijks terugkerend probleem.... Ach, de nieuwe sloffen van Marc en de thermosokken doen het ook goed. Als we tussendoor maar genoeg in beweging blijven!

    BeantwoordenVerwijderen