zondag 15 november 2009

ZondagIk sta om half 7 op. Een goed ontbijt is voor de mannen een goede start van de dag en zeker als je 1000 kilometer wilt rijden. Ik bak blik-croissantjes bij gebrek aan verse, kook eitjes, wat ik anders nooit doe en zet een pak jus d'orange bij al het lekkers op tafel. In alle rust worden we gezamelijk wakker met eikeltjeskoffie (een echte blijver zolang de voorraad strekt). Na het vertrek van Harry en Cees is het opruimen geblazen. MarK verhuisd naar de grote kamer, waar een antieke marmeren oude wasbak staat, ingebouwd in een eikenhouten meubel met een kantelbak erin. Hij start de dag met het uitgraven van de schuur aan de helling kant. Een enorm karwei met een schepje zonder draai-  en loopruimte. Marc last verder aan alle leidingen. Ik verschoon de bedden, doe de was, zuig en dweil de kamer en maak de keuken goed schoon, want sinds het kortstondige mannenhuishouden is de overlast van de zwarte gevleugelde zoemvriendjes weer enorm. Ik maal weer koffie, want dat blijft heerlijk, zacht van smaak en natuurlijk. weer een nieuw zelfvoorzienend facet in ons leven om in te bouwen tussen neus en lippen door.  De herfst loopt op haar einde met hier en daar nog wat geel blad en verder de sombere kale bomen die een donkere kleur geven aan alles dat geen hemel is.
Het bezoek van Harry en Cees was een aangename verrassing, ook doordat dit zo kort van te voren aangekondigd was. We zitten er dubbel in, er was onrust, maar ook een haast knusse vrede van wat rommelen en genieten met elkaar.


Op deze foto gaan de geisoleerde leidingen links het huis in en komen in de grote slaapkamer boven naar binnen. Rechts gaan ze de schuur in om op begane grond (1e etage deuren zijn nu te zien) binnen te komen. De geul is goed dichtgemaakt met bergzand, grof geel zand dat voornamelijk uit graniet en zand bestaat. We wachten op een bui, dan regent het heel goed dicht. later 'straten' we het stijle pad dicht met grove stenen.

Voor ons geen zondag vandaag. Vroeg op en heel de dag aan de slag. Voor de beestenboel is het een feestdag nu alles weer is zoals altijd met als bonus; openstaande kamerdeuren ivm de mensen-werkzaamheden, lekker heel de dag op alle bedden liggen, mmmmmmmm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten