zaterdag 21 november 2009

CV

!!!!!!UITGELATEN GEVEN WIJ MET DIT BERICHT IN HOOFDLETTERS BLIJK VAN ONZE BLIJDSCHAP DAT DE CV WERKT!!!!!!!
hete radiatoren door het gehele huis, de geur van CV-warmte, droge handdoeken als we 's avonds douchen, droog printerpapier, schone droge onderbroeken ten tijde van de regenperiodes, geen bevroren shampoo of ontbijten in de schouw.....
HOERA
HOERA
HOERA

Met liefde zie ik dezelfde grijns op Marc's gezicht als hij tegen de hete radiator leunt in de woonkamer. Precies dezelfde lach als de eerste warme douche hier na het aansluiten van de boiler of op onze trouwdag. Blijer zie ik hem zelden, wij vieren feest!!

We eten frietjes met kipnuggets en eigen appelmoes. Het is een vreemde gewaarwording dat alle ruimtes een gelijkmatig verdeelde temperatuur hebben. Links hetzelfde aanvoelt als rechts, wat voorheen niet gebeurde want de schouw staat maar aan 1 kant van het huis. Zonder dikke trui, met opgestroopte mouwen aan de andere kant van de kamer kunnen werken is prettig en we vergeten af en toe deze overwinning.
Cros ruikt aan het grote ijzeren gevaarte dat stinkt en warmte uitstraalt, hij haalt zijn neus op en gaat er zo ver mogelijk vanaf liggen.

Nu nog de afronding, het dichtsmeren van de gaten met purschuim en cement. Manchetjes op de plekken waar we gaten geboord hebben in de vloeren en het leren stoken van de ketel om op de juiste tijd de juiste temperatuur te hebben. Het opruimen van alle gebruikte spullen en het maken van een hoekje in de schuur om snel droog hout te hebben met bijvullen. Net als de eikeltjeskoffie is dit een nieuwe vaardigheid die arbeidsintensief is en in ons patroon moet slijten.

2 opmerkingen:

 1. VAN HARTE GEFELICITEERD met de geboorte van warmte in jullie huis. Ik wens jullie veel warmte toe en een lang onderhoudsloos warmtecircuit.
  GEWELDIG!

  ma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yesss, proficiat lieverds. Lekker warm de winter door.

  xx marianne xx

  BeantwoordenVerwijderen