donderdag 5 november 2009

kleurig


Hoe verder de herfst vordert, hoe kaler, maar ook hoe mooier het wordt. Ondanks de regen en het sombere van al die natte klets vallen de herfstkleuren steeds meer op. De foto met de blauwe lucht is niet van hier, wel uit de regio op de laatste mooie dag vorige week. De varieteit aan mossen is heel groot, paddenstoelen moeten we nog leren zoeken, maar de uitgebloeide witte valse kamille aan de rivier zijn een mooi winters contrast met de sombere achtergrond. (Castel neemt nog steeds een duik in de koude rivier als ze er komt.... ze probeert zich nog droog te rollen in de verdorde beplanting, maar dat is zonder succes. Het stro in de stal doet wonderen en blijft een fijne schuilplek voor halverwege een wandeling in ons bos)
De eerste sneeuw is komend weekend al voorspeld. Dat blijft bij ons nooit liggen of veranderd op onze hoogte in nog koudere natte klets. Maar het kan onze pret niet drukken.

Het laswerk aan alle koperen leidingen in huis ligt even stil. De bestelde en aanbetaalde leiding-isolatie is eindelijk binnen en reeds opgehaald in de grote stad. Maar Marc is nog geen dag terug, of er is een flesje Kyrene leeg. Zonder dit spul kan er niet gelast worden. Hij heeft ook een onmogelijk plekje bedacht voor een aantal T-stukjes, 1 cm boven de houten vloer op een plat stukje van de overloop naar zolder, waar je net niet gewoon kunt zitten. Laat staan lassen! Verder is het een extreem koud tocht-gat om te zitten en wil Cros een extra lasnaadje, dus die loopt continu in de weg. Ik sta er met een emmer water bij, alles is zo brandgevaarlijk aan de binnenkant van dit huis.

We kijken erg uit naar onze volgende weewerkende gast. Hij is, al liftend!!, woensdag vertrokken en zijn benieuwd hoe het hem vergaat. We hebben geen telefoonnummer (en zo ja, hij heeft zijn mobiel in NL gelaten voor de rust en om het avontuurlijke gehalte te verhogen) en het weer is niet echt lifters-vriendelijk te noemen. Ik ben benieuwd of ze hier lokaal lifters meenemen...

1 opmerking: