zondag 22 november 2009

Even de brievenbus legen

Ik zit heel de dag aan het maken van een compilatiefilmpje van het CV-gebeuren van gisteren. Het regent 's ochtends ook. Marc worstelt met verschillende computer-programma's en na het eten wil ik er echt even uit. Ook omdat de zon is gaan schijnen en die vierkante ogen niet fijn aanvoelen.
We besluiten te voet de brievenbus te gaan legen, we zijn er al drie dagen niet langs gereden. De tocht van twee keer 3,5 kilometer lijkt heel wat, maar is een prettige wandeling en leuk voor Castel.
Na de eerste bocht bij de buren zien we een wit autootje staan. Na de tweeede bocht nog 2 en de fel-oranje petjes op de stijle helling beneden ons springen direct in het oog; jagers. Tot voorbij de ruïne staan er een tiental auto's in de berm, bij iedere bocht staan de jagers wat verveeld de helling af te kijken. Felix is één van hen, hij wijst op een maatje die met zijn 65 jaren moeizaam de puinhelling beklimt. De regen heeft de geursporen van de everzwijnen weggespoeld. De jacht lijkt teleurstellend. Zodra we de laatste jagers zijn gepasseerd zien we in de berm een kleine ree liggen. Toch nog iets geschoten dus, maar voor ruim 14 man is het een karige vangst.
De brievenbus blijkt leeg, geen post en toch een heerlijke wandeling met wat te zien en te beleven. Marc duikt even de helling af om naar het gedumpte grof vuil te kijken. Ik loop richting huis met hem mee als er aan de overkant weer 3 keer geschoten wordt. Schertsend roep ik naar Marc en vraag of hij nog heel is. Niks aan de hand, maar wij zonder felgekleurde petjes, zijn wel een beetje naief om op zondagmiddag in donkere kleding te gaan wandelen.
De lucht is werkelijk schitterend, de laatste zonnestralen die de toppen aan de overkant nog net bereiken en hen in een kopere gloed zetten. Thuis draait de CV gewoon door en duiken we toch weer achter de pc's, mijn film is nog niet af en Marc wil iets perse afmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten