dinsdag 27 oktober 2009

Een gewoon dagje


Ik kan er niet meer van maken dan een gewone dag.
Vanochtend voor een maand boodschappen gaan doen met een ochtendhumeur. Dat snurken van m'n maatje en dan midden in de nacht verkassen naar boven gaat niet wennen. Het snurken niet en het verkassen niet. Maar de ochtend maakt dat meer dan goed met de gouden bergen, dalen vol dichte mist die het licht prachtig doorlaten en de frisse ochtendlucht. Om door dit gebied heen te rijden, de prachtige oude stadjes te zien en te weten dat dit onze gewone leefomgeving is, is altijd weer een gelukzalig gevoel. 's Middags eten we een keer brood, ik ben zo laat terug met de spullen. Ik plant daarna de druif-stekken op de plek waar een wilde roos tegen het huis stond. Marc heeft gisteren heel veel CV-spulletjes gekocht en is al in de weer met een buigtang (verkeerde ding, maar a la). Hij wil graag de radiateur in de schuur vandaag testen.
Ik ben stand-by. Draai de kraan open en dicht om de CV en de eerste paar leidingen vol te laten lopen met water. Zo kunnen we goed zien waar het nog lekt en of de ontluchters werken. Jammer genoeg is het niet overal even goed gegaan. De ontluchters 'lekken' lucht op de verkeerde plek en er zijn wat lasnaden niet goed. Dus het water moet er weer uit en dat gaat niet spontaan. Tijdens het koken houd ik de walkie-talkie (van de Texaco-zegels gekocht, superdingen voor hier) bij me. s'Avonds kijken we weer een filmpje. Een heuse bioscoop met de schouwwarmte op de rug en breedbeeld op een monitor. Katten erbij, drankje en hapje. Onze winter kan beginnen.
De nachten mogen dan fris zijn, maar overdag lopen we weer in hempjes en shirts rond en voelen de zon nog flink branden.
Een gewone rommel-dag, heerlijk!

EUREKA!!!!!
De CV doet het, de radiator in de schuur is lekker warm. Apart, radiator-warmte!! Een dikke knuffel en een feliciatie, joepie!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten