donderdag 29 november 2012

Uitgelubberde theezakjes

Met valse trots kan ik u melden, ook M&M hebben heibel over irrelevante dingen. Afgelopen dagen is het begonnen en het gaat over, ja echt!, uit gelubberde theezakjes.
Sinds een aantal maanden drinken we één keer per dag koffie, 's ochtends om wakker te worden. Die goedkope koffie die toch wel smaakt, omdat we hem zetten met bronwater in een cafetière. In plaats van decaf in de avond doen we nu thee. En niet een zakje in een mok, we zetten een heuse pot thee waar 4 flinke mokken uit komen. Lief houdt de 3 zakjes per pot, met op de labeltjes een tekeningetje dat het zakje voor 1 kop thee bedoeld is, er 3 of 4 dagen in. Na de tweede dag is het geen thee meer. Het smaakt naar heet water, de zakjes zijn uit gelubberd en hij vindt het een andere manier van bezuinigen. Met creativiteit heeft het weinig van doen, maar vooruit. Ik heb het even een paar weken aangezien en gewacht met de mok thee terug de pot in gieten om er één nieuw zakje in te hangen, 10 minuutjes te wachten om vervolgens minder hete echte thee in te schenken. Ik dacht slim te zijn door halverwege de dag tijdens het passeren van de theepot op tafel de zakjes eruit te halen en weg te gooien. Maar dat viel hem 's avonds al gelijk op om pissig maar een halve pot thee te zetten met 1 zakje erin en zelf maar een glas water te drinken en om half 9 naar bed te gaan. Zucht.
Waarom 'we' dan niet ook twee dagen gaan doen met die drie schepjes koffie? Beetje slappere koffie om de dag is toch hetzelfde als een beetje slappe thee? Maar dit zie ik natuurlijk helemaal verkeerd en het is de trigger voor een supersjagrijnige man die loopt te stressen op de lange klus om de bovenkamer van een halletje te voorzien. Om de rommel uit mijn kamer weg te krijgen op een goede manier zonder dat het wordt opgegeten of verrot. Om mij lekker aan de schrijverij te krijgen. De klus duurt hem te lang, hij moet te veel improviseren, komt simpele materialen te kort en scheldt en tiert steeds meer met als resultaat; gestreste katten die overal piesen en poepen.
Waar gaat dit om?? Uit gelubberde theezakjes? Niet helemaal natuurlijk. 
De verkopen in de virtuele wereld zijn gedaald naar nul, waardoor we de server die onze winkel daar openhoudt niet meer kunnen betalen, wat betekent; weg inkomsten waar hij zo enthousiast en hard voor werkt en studeert, al 5 jaar. Paniek, ook om theezakjes die per stuk verpakt worden in cellofaan en per doosje nog geen 1 euro en 30 centimes kosten. Om de paar maanden is zijn emmer vol, maar om dat nou op theezakjes te gooien die maximaal 2x mee gaan?

Ik heb vandaag ons abonnement op het tijdschrift Genoeg stop gezet. Een besparing van een kleine 40 euro per jaar. Lijkt niks, maar samen met geen Wereldkrant (abonnement is 100 euro per jaar waar we bijna het hele jaar van kunnen koken (gas)). Googlen op het hergebruik van theezakjes leverde me de volgende website op als favoriet; Vrekkenpagina. Ik doe wel mee met zijn strijd voor minder, maar heet water met een vies flauw smaakje gaat er bij mij niet in. Dan maar geen thee, water vers en fris uit de bron.

4 opmerkingen:

 1. Ik die bekend staat als iemand die enorm goed de tering naar de nering kan zetten, kan me niet voorstellen dat je dáár je winst uit moet halen. Ik koop altijd losse thee, kost me 3 euro voor 500 gram. In een pot gaat 4 gram, das dus 125 potten. Ik denk niet dat je rijk wordt, als je er 3 dagen mee doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik denk het ook niet Klivia. Voor ik vandaag ging werken heb ik de vinger op zijn zere plek gelegd op een zachte warme manier. Hij was er stil van, zo krijg ik mijn gelijk en laat het een dagje sudderen, ik ben er toch niet.
  's Avonds tref ik dan een relaxte man aan die me een glimlach schenkt, instemming; ook zonder woorden, la vie est simple!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk echt dat er een veel grotere markt is voor mesh en sculpts voor fashion designers en wellicht hair designers. Meubelen doen het gewoonweg niet zo pittig als fashion, hair of shoes. Geloof me nou, ga daar nou eens naar kijken, maak de pakketten minder groot en wat minder duur. Ik check bijv. zelf iedere dag Meli Imako om te zien of ze nog wat nieuws heeft uitgebracht. Liever veel verkopen van wat minder duur, dan een paar van de dure. Does this make sense?

  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marc is al heel lang bezig met mesh kleding. MAAR het riggen (de kleding mee laten bewegen met de bottenstructuur van de avatar) is een drama in zijn 3D programma, want de avatar in SL is zo ontzettend slecht Patrice!!! Verder; er is een 'deformer' in de maak zodat je met de sliders de maten van de mesh ook netjes mee veranderen. LL is verschrikkelijk traag en de nieuwe viewer met die deformer erin laat lang op zich wachten. Marc weigert om de mesh in 6 maten te verkopen met achterlijk grote borsten, een barbie-taille en benen tot in de hemel, esthetisch verschrikkelijk. Packs worden kleiner en minder kostbaar maar...
   nu komt het Sas;
   Als iedere designer meegaat in het verkopen van steeds goedkoper, draait de sl-economie zichzelf de nek om. Het is een waar drama dat mensen duidelijk te maken, ze kijken alleen naar de inkomsten op korte termijn, zo ontzettend dom.
   Verder; de hobby-creator kan voor 50 ld's een leuke sale houden, want die ontwerpt voor de fun. (kwaliteit is k..! ok?!!)
   Voor Marc; die studeert en werkt al jaren vele uren per dag. 1 Goed gerigde mooie kleding mesh kost hem 40 uur! om dan een pack fp voor 250 te gaan verkopen, vindt je dat niet een beetje triest? Ook zet het geen zoden aan de dijk voor de tier :-(
   dus deels maak je sense, anderzijds is een les 'sub-economische prijs en kwaliteit bewaking' van Marc middels een leuke chat of tel.gesprek geen slecht idee. dikke kus schat en we moeten snel eens 'normaal' ketakten!

   Verwijderen