maandag 26 november 2012

Overzicht ?

Speciaal voor Zuster_Klivia en nieuwe lezers; een foto overzicht van ' ons spulletje'. Stal, zwembad met geïmproviseerde overkapping voor het opslaan van hout, ijzer en waslijn en 'chateau'  passen niet op de foto.
Een overzichtsfoto vanaf de overkant van de rivier cq het meer. Links naast en boven de Rode (Def 110) de schuur, links midden het benedenhuis waarvan het dak de 1e verdieping is met de grote slaapkamer cq de masterbedroom. Achter de bomen het bovenhuis met de huiskamer cq woonkeuken, kantoor dat direct aansluit met de woonkeuken. Goed zichtbaar er tussenin de secadou, het drooghuisje voor kastanjes dat nu dienst doet als hondenvilla (1e etage) en tuinhok (begane grond). Achter het huis de kleine keuken en het voorradenkot.

 Het woonhuis met de voordeur. Dat kleine bovenraampje geeft wat licht in het toekomstige halletje dat Marc nu verklust. Mijn raampje valt net achter de acacia, is net zo klein. Het innimini-dakkapelletje bevind zich op zolder die nu leeg is en opnieuw geïsoleerd met glaswol, dat ik moedig ter hand nam zomer 2011. Of was het 2010? Time flies!!!
 De schuur die net een 7 meter van het woonhuis afstaat met het kippenhok aan de rechterkant. Twee verdiepingen, op begane grond heeft het alleen een klein raamkozijn zonder raam, daar waar je de schoorsteen naar buiten ziet komen. De bovenverdieping kreeg aan de noord kant de golfplaten waarvan er twee doorzichtig zijn voor het licht.
 De secadou, het drooghuisje, recht tegenover het terras van de voordeur waar we in de lente vaak zitten en tijdens de mooie dagen van de herfst genieten van de laatste zonnewarmte zonder parasol.
 Het benedenhuis met onder het dak de masterbedroom, rechts daarvan de middendeur met ruitraampje en kattenluik. Op begane grond de 'bar'. De vorige eigenaar plaatste er een houten barretje uit een Parijs' bordeel, vele flessen drank inmiddels over de datum, tafeltjes met stoeltjes, bar-spelletjes en een jukebox die door hem verhuisd en verkocht is.
 Foto boven en onder; De aangebouwde keuken met eco-grasdak. Smal en functioneel. Marc verhoogde het werkblad en plaatste een afzuigkap.

Het kot voor de vrieskist en andere voorraden eten en drinken.

2 opmerkingen:

  1. Wat een tof plekje hebben jullie daar. Ik snap dat jullie verliefd werden.

    Dank voor dit blog, erg leuk! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je verzoek, nieuwe lezers kunnen zich er ook geen beeld bij vormen. Om nu honderden logjes na te speuren is ook zo wat en het mag toch zeker eens in het jaar; zo'n overzichtje?

    BeantwoordenVerwijderen