donderdag 1 november 2012

Foto's

Het is echt afkicken thuis. Ik nam wat oude wijntjes mee en een fles bubbels voor een apero met kastanjelikeur. Thuis is de goedkope wijn op en duik ik de kleine cave in. Ik trek een heel vieze fles uit het rek en kan bij goed daglicht pas zien uit welk jaar de wijn komt die nog steeds een rode kleur heeft. Ik gok het erop.... Lekker! Zo'n wijntje uit 1964! 48 Jaar oude wijn.... 
Niet alle oude wijntjes deden het goed, een van 1988 was volgens Elly echt niet te zuipen. De bijsmaak blijk ik amper te proeven en om haar rek nou leeg te drinken......

 De gemaakte ritten waren alle even mooi. De leukste met die meiden natuurlijk, de Blauwe is en blijft een feest, in m'n up of gedeeld met mensen die even willen proeven van het 4x4-en.
 De Pyreneen, het blijft zijn aantrekkingskracht hebben om van de wijdse uitzichten in het voorgebergte maar niet te spreken.
 Bosrank, de uitgebloeide bloemen dan, die de hele winter zo wit pluizig blijven met soms een dot sneeuw als muts. 
 De speknek van Chief de bengaal, papa van de ukkies. Mooi dier met staande ballen. Hangen doen ze niet, ik bleef er met verbazing naar kijken en als poes zou ik het wel weten.
 Een plaatje geschoten aan de rand van het dorp waar ik een paar dagen mocht zijn.
 Weer een foto van Diva, een rasechte Main Coon. Mij hoor je nooit meer klagen, onze Cros is er ook zo één. Helaas een onaantastbare kater zonder papieren (nep-MainCoon) terwijl Diva zich de aandacht goed en vaak aan laat leunen. Komt natuurlijk door die papieren, kapsones en terecht.
 Een babybengaal..... ik zeg niks....
 Het kattenpleintje, één van de vele lieve pleintjes die dit echt kleine dorpje rijk is. Op dit pleintje wonen talloze dorpspoezen die door het halve dorp verzorgd worden middels bakjes met brok op vensterbanken en stoepjes.
 Ik reed hier voor de 2e keer op goed geluk heen met twee giechelmeiden. Genieten. Een bizarre vondst op de platte soort grafheuvel; een puntenslijper???? 

Zucht.......

3 opmerkingen:

 1. Wow, wat mooi...ik ben een Pyreneënfan, vind het daar zo mooi. Woont Elly daar dus vlakbij? Ik moet haar blog even bijlezen merk ik.
  Wijn die 48 jaar oud is, het klinkt me als muziek in de oren. Is het heel zwaar en kruidig?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, met uitzicht op ook mijn favoriete stuk Frankrijk.
  Wijn van 48 jaar oud is in dit geval met recht 'Rijp' te noemen. Nog steeds fruitig, inderdaad kruidig in de nasmaak, eerlijke smaak, moet een zuivere wijn zijn met liefde gebotteld. Niet zwaar, wat mij ook verbaast moet ik toegeven, ik ga lekker genieten vanmiidag zoals je begrijpt, nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker he? Zo even ertussenuit. Zeker met zo'n prachtige natuur, zo'n mooie poezen (katten) en zo'n oude wijn, haha.... Aan de zucht op het einde zie ik dat het nog wel even had mogen duren. Tja.... zou ik ook best even willen.... zucht.....
  Knuf uit Germany

  BeantwoordenVerwijderen