donderdag 2 juni 2011

Als vliegen..."Als vliegen vliegen, vliegen vliegen vliegensvlug." Altijd al een leuke om heel snel te zeggen, maar minder leuk als je ook daadwerkelijk snel vliegende vliegen hebt, die vliegen zodra je ze denkt plat te kunnen slaan. Het is buiten koud en nog vochtig, dus zoeken ze allemaal hun toevlucht binnen. Waar ze vandaan komen, zelfs als we alle ramen en deuren dicht houden, is ons een raadsel. Maar 'ze zijn er weer'; de vliegen.

Juni 2008 konden we niet buiten eten, met tientallen tegelijk landden ze op onze borden met warm eten en zodoende vluchtten we snel met ons bord naar binnen.

Juni 2009 hebben we de meeste klimop van alle stenen rond het huis verwijderd om de vliegen-schuilplaatsen zoveel mogelijk weg te halen. Dit leek al best veel te schelen en de katten waren nog in de leer wat betreft het hagedissen vangen.

Juni 2010 hangen we om de paar weken nieuwe vliegen-plakstrips op. Die vieze bruine gele strips die als een platte kurketrekker het huis ontsieren. Tot laat in oktober vorig jaar meppen we de enige overgebleven bejaarde vliegenmepper aan gort en blijf ik de vliegenstrips vervangen als deze vol zitten met dode en nog worstelende vliegen. Het is zeer irritant als je zit te eten en er landt er één op je neus èn op het randje van je lapje vlees èn half in je oor. Het mept zo lastig met een steakmes in je ene hand en een vork in de andere.

Het is vies als je staat te koken en ze snoepen vast mee van je geschilde aardappels en het net ontdooide stukje vis. Ze kriebelen je handen waar ze tot drie tot vier keer aan toe hetzelfde stukje huid uitzoeken om zich te willen wassen of je cursor zoek maken, doordat ze over je scherm paraderen. laten we het over alle poepjes maar niet hebben die ze overal achterlaten.

2011; We schaffen een nieuwe vliegenmepper aan en ik ben consequent gestart met het ophangen van weer die ouderwetse vieze strips. Het blijft een wreed gehoor de vliegen die net vast zitten met de pootjes of een vleugeltje, te horen zoemen in een strijd om te blijven vliegen, wat vliegen nu eenmaal doen. Ik ben heel blij met een gladde deels nieuwe keuken, maar de vliegen zal het een worst zijn waar ze maar wat graag op landen, want het aantal neemt niet af. Dit kan ook komen door het gebrek aan hagedissen en vlieg-schuilplaatsen buiten. Toch houden we de moed erin met altijd wel een vlieg in het oog.

Vliegen, ze zijn een stukje van ons nieuwe leven, voedsel voor de vogels en hagedissen en ze houden ons scherp met de dagelijkse hygiëne.

Als vliegen vliegen, vliegen vliegen vliegensvlug. En dan drie keer heel snel achter elkaar. Succes en niet lachen hè!

1 opmerking:

  1. Brrrr... maar wel érg Frans. Toch verafschuw ik die lange plakslingers. Hier kan je in de winkel van die stickers krijgen die vliegen lokt, en als ze er even hebben opgezeten liggen ze voor pampus op de grond. Je hebt ze maar op te bezemen (maar ok, dat is nog steeds brrr...).

    BeantwoordenVerwijderen