zondag 26 juni 2011

Dode mussen en verlepte snijbonen

De mussen vielen dood van het dak door de hitte.
Ook de fransen konden er niet tegen, want de vide grenier, normaliter onderdeel van het kersenfeest het hele weekend lang, was rond 13 uur verlaten en de meeste mensen waren naar huis, met de inhoud van hun rommelzolder. Alleen de feestelijkheden die niet meer afgezegd konden worden hadden doorgang, want het hoofd van de feestcommissie is de moeder van de omgekomen jongen begin deze maand. Ook de rest van de gemeente en omgeving is het nog niet vergeten. Dus tijdens deze dag geen vlaggetjes en balonnen, traditionele muziek, geen speciale act en activiteiten, geen vuurwerk, geen lachende mensen en druk geroezemoes, geen kindercarrousel en schiettent met felgekleurde prijzen en teddyberen in alle vormen en maten, maar een stilte met hier en daar een onderdrukt geforceerd ontspannen praatje. Met alle respect veel respect en dat deed me goed. Ik verkocht wat troepjes voor een paar euro, de kosten van het heen en weer rijden zijn eruit. Waar het mij om ging; dat ik er was.
Thuis geen poes te bekennen en doodse stilte. Binnen een aangename koelte, want we houden op zulke dagen het huis potdicht. Marc is al heel de dag bezig mijn computer te formatteren en alles er opnieuw op te zetten, wat niet meevalt. Maar 's avonds eten wij zelfgemaakte friet, met kipnuggets van eigen makelijk tijdens het kijken van een film op mijn PC! -Dat vind ik toch zo bewonderingswaardig; zo'n heel systeem van A tot Z schoonmaken en alles weer draaiende krijgen, ondanks het gefoeter en meer dan 45 foutmeldingen.- Een leuke relatiefilm waar we echt even door ontspannen.
In de schemer ga ik met gieters en Cros de hele moestuin door, want ondanks de vele neerslag deze maand hangt bijna alles triestig slap en alle teilen gaan leeg! Ik hoor de plantjes zich dronken drinken en de geur is heerlijk, maar het koelt niet echt af.
Nu, 23:15, staat er nog een grote afwas, wil ik nog douchen buiten (en heet dat dat water is mensen, heet!!! er zit geen mengkraan op, dus doen we het ermee...) en is mijn pc nog volop aan het downloaden van de meest essentiele programma's.
Daarna is het bedtijd, eindelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten