woensdag 22 juni 2011

Bamboe


Vlak voor de bruggen en sluizen aan het einde van de gorges, stond een flink bamboe bos. Dit werd ieder jaar professioneel gedund door de eigenaar en de bamboe zal wel verkocht worden. Vorig jaar is de roof van bamboe daar begonnen en er is nu haast niets van over, alleen dunne, kromme en geknakte bamboe. De eigenaar is hier flink pissig over getuige de gelamineerde 'bordjes' die hij gemaakt en opgehangen heeft midden in het bos met de opdracht wat meer respect te hebben voor de natuur en van de bamboe af te blijven. Het is ook een hele toer om er te komen en het bosje ligt niet aan het bospad, dus voor de hand ligt het niet de bamboe daar weg te nemen en de balans te verstoren.
Wij mogen ons gelukkig prijzen met ons kleine privé bamboebosje.We zoeken al lange tijd naar boeken over bouwen met bamboe of creatief met bamboe voor de kleine dingen of meubeltjes. Maar tot op heden hebben wij geen gerichte informatie kunnen vinden, ook niet op internet! Het heeft zijn nut al bewezen, maar toch willen we veel meer met deze mooie plant doen. Het is erg plezierig materiaal om te bewerken als je rekening houdt met een paar belangrijke dingen; Dat het scheurt, wanneer het scheurt en dat het breken kan natuurlijk.
Nadine heeft het leuk gebracht, van die potjes van bamboe en zelfs lepeltjes. Ik ben ook gelijk demo's gaan maken vandaag. De lepeltjes zijn werkelijk schattig en praktisch, helemaal top. Ik zaag niet de mooiste dikste bamboe uit het bos voor een demo of 10, maar kies een al op ooghoogte geknakte stengel uit die ook aardig dik is. Ik schuur de randjes en de binnekant maak ik rond met een vijltje zodat er een kurken dekseltje op past.
Maar nu het volgende, hoe kom ik aan passende kurken van een diameter of 5 a 8?? Dus struin ik het internet af en vind hier in Frankrijk alleen Alibaba.com. Een site waar handelaren van over de hele wereld hun spullen aanbieden, minimale afname van kurken dekseltjes is 1000 en het komt uit China... Nee bedankt!
Dan maar in het nederlands zoeken en warempel vind ik een firma die kurk op maat levert. Toch maar eens informeren of ik wat demo-materiaal krijgen kan.
Dit zou toch leuk zijn als dit wat kan worden, op kleine schaal dan wel?
Iemand nog ideëen wat je nog meer kan maken van bamboe??

De steen ligt en inderdaad wil de steen alleen bewegen als we samen zijn, samen nadenken en brainstormen en spullen zoeken in de bar die ons helpen hem te verplaatsen. Uiteindelijk moest het logge ding nog een halve meter richting keuken en niet richting de deur. Dus herinnert Marc zich dat we nog klimspullen hebben zoals nuts en friends. De friend biedt uitkomst. Dit is een soort klemmetje die je in moet knijpen en zo in een rotsspleet kan plaatsen. Laat het klemmechanisme los en de 4 klemmetjes zetten uit en klemmen zich vast. Er kan 14000 kg aan hangen, dus zijn we er zeker van dat het goed gaat. In de regen tijdens het onweer ronden we dit miniproject af... We gaan samen even op de steen zitten en hij ligt als een huis. Bedankt steen, je bent nu een bankje, een tafeltje en een stukje van de muur die een plantvak opsluit, klasse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten