woensdag 10 maart 2010

Voordelen van onverzekerd leven


Ik heb alle tijd om me bewust te worden van veel dingen. Tijd om ze te overdenken, er even wat langer bij stil te staan.
Wij hebben geen Basisverzekering! Nog steeds niet. Vergeten aan te vragen na de teleurstellende antwoorden van de ambassade en de franse overheid.
Gisteren realiseerde ik me tijdens de rit naar de stad waarin ik me op de kronkelweggetjes waag met een wat gaar automobiel met gladde banden, dat onverzekerd leven ook wat voordelen kent.
- Je leeft bewuster.
- Je leeft gezonder.
- Je leeft voorzichtiger.
- Je werkt nauwkeurig en let erg goed op in het verkeer.
- Je neemt geen onnodige risico's.
- Geen kosten waar je een inkomen voor nodig hebt.
- Geen ritten naar veel instanties, geen papierenwinkel waar je 3 extra ordner's voor nodig hebt. Geen frustrerende formulieren, webwinkels, in de wacht aan de telefoon en van het kastje naar de muur.
- Geen zorgen om zorg, eigen verantwoordelijkheid dragen voor de zorg voor je eigen lichaam en geest. Dit geeft veel voldoening, dat moet gezegd!

In de praktijk komt het neer op het wakker het schouwvuur bejegenen, afstand nemen als we de deur van de houtketel openenen, nooit kaarsen laten branden en de stekkers eruit halen ivm kortsluiting of brandgevaar. De brandblusser staat voor het grijpen. We werken heel voorzichtig met de kettingzagen, ook al dragen we alle veiligheidsmiddelen die we hebben. We tillen overal onze voeten goed op, struikelen en wat breken is hier niet echt handig en kan ook funest zijn.
We dragen onze autogordels, rijden niet te hard, houden afstand en kijken beter. We nemen de tijd om te rusten of aan te voelen wanneer we werkzaamheden juist niet moeten doen omdat we minder in ons vel zitten.
Door wat bewuster in het leven te staan en je je weinig risico's kunt veroorloven, blijf je gezonder.
We voelen ons hier uitermate prettig bij en geloven ook dat we minder snel ziek worden. Ook leven we zo goed als in quarantaine, dus aan ons waren alle griep-virussen niet besteed.

We sluiten niets uit, ongelukken zitten in kleine hoekjes en ziek worden kan altijd.

Terwijl ik me dit nog eens overdacht vanmorgen, ben ik in de telefoon geklommen met mijn oude Nederlandse Verzekeraar. Een aanvraag voor een Europese Zorgkaart is nu eindelijk onderweg via de email. Ik ben benieuwd....

NASCHRIFT
Het is onmogelijk om een basisverzekering te krijgen. Ik kan dan een europese nederlandse zijn die altijd keurig premie heeft betaald en precies weet hoe en waar ze zich in kan laten lichten. Maar uitgeschreven is uitgeschreven. Ook de formulieren E106 en E104 geven geen recht op een europese verzekeringskaart.
Je moet hier dus in loondienst zijn of een bedrijf starten. Een particuliere verzekering kan natuurlijk altijd, maar geen werk is geen inkomsten is geen geld voor zoiets duurs.
Laatste hoop is een antwoord van Marc's oude verzekeraar, een verzekeringsbureau in Frankrijk waar een nederlandse werkt die van de hoed en de rand weet.
Ik bespaar jullie allen alle mails met alle instanties. Het is nu al een boekwerk opzich, laat staan een duidelijk verhaal waar geinteresseerden in een frans woonavontuur wat aan zouden kunnen hebben.
1 tip: Laat je niet inlichten door 1 orgaan, 1 overheidsinstantie of 1 verzekeraar in NL of FR. Als het door een mens fout loopt, gaat het daarna niet meer om jou als mens, maar zijn de regeltjes en de premie belangrijker, ziek en zorgbehoeftig of niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten