vrijdag 26 maart 2010

Dag 2

Iets later eruit... Maar heerlijk uitgerust. Alle drie hebben we als een blok geslapen. De hemel kwam wel naar beneden vannacht, Marc dacht dat de rivier door de slaapkamer stroomde, het bleek enkel over het dak te stromen. Alle plantjes en bloemen zullen nu wel uit de grond schieten. We hadden de afgelopen 2 jaar maar 3 bloemen in de sering. De struik staat nu al zwaar in knop. De perzik en de nectarine hebben roze bloesem en de voortuin wordt een feestje met al die kleuren. Vanochtend proberen Roel en ik te werken, binnen. Dat mondt uit in een gesprek waarin we elkaar beter leren kennen. Marc rommelt buiten en later, net voor de lunch als ik de mannen ga roepen, zie ik een berg grote stenen op de oprit liggen met een slee achter de auto. Erg leuk bedacht om zo zonder moeite die stenen boven te krijgen. We eten lekkere pasta met weer eens een betaalbare komkommer. 's Middags wil Roel erg graag gaan vissen. Ze zwemmen hier, het waterpeil is wat hoger nu en de kist met haakjes en lood wordt uitgeplozen. Marc gaat ook mee en boven hoor ik Castel en Yo van plezier blaffen.


Yo
Steen-slee

Ik ga na de afwas en wat stofzuigen met zaag en brandstof naar een plat plateu'tje boven het huis om daar brem te zagen. Voor de eerste broodbak ronde. Later komt Roel ook naar boven met de viervoeters en we maken van alle takken en rottend hout een brandstapel. Zodra Marc er ook is (zonder vissen, mislukt) steekt hij hem aan met kleine bremtakjes.
Ik ga terug de helling af naar het huis om sap, chips en ander lekkers te halen en neem gelijk touw en mesjes mee om de takken op te bossen.
We borrelen bij het vuur en kletsen terwijl de honden om een knuffel wedijveren en elkaar jaloers toebrommen.
Ze beginnen al gewend te raken aan elkaar, zijn net zo goed in het bietsen en Yo houdt Castel wat koest door het liggen en pitten.
Terwijl het al 7 uur is gaat Roel toch weer naar de rivier om nogmaals te proberen zo'n joekel aan de haak te slaan.
We zijn benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten