zondag 7 maart 2010

heet


Eerst de film, dat was al warm te noemen, nee erger nog. De film heet "Sunshine" en gaat over een zeeeeeer jong team van 8 leden met een missie. Het injecteren van de zon met een ander zonnetje om de zon te voeden zodat deze niet sterft. Een ontzettende B-sience-fiction film, maar bloedstollend door al die hitte en warmtestralen die vanaf het beeldscherm onze kant uit komen met achter ons het vuur in de schouw. Net na de film wil Marc even de kachel gaan checken, of deze inmiddels niet is uitgebrand en om te vullen met nieuwe stammetjes.
Na 10 seconden komt hij weer binnen rennen en vliegt de trap op naar boven met maar 1 woord op de lippen "oververhit". Het in koper gevatte thermometertje op de kachel geeft een ruime 110 graden aan. Wat inhoudt dat het water aan het kookpunt is beland, waardoor alle ontluchters zullen gaan sissen en stoom afblazen, dit keer letterlijk. Ook de pomp is gloeiend heet en de druk 1 bar gestegen. Marc rent alle radiatoren af om ze open te draaien zodat de kachel zijn warmte kwijt kan. Ik kijk of er niks in staat is in brand te vliegen.....

Zodra we de themperatuur zien dalen gaan we de kamer maar weer in.
Nog meer hitte volgt daarna. Daar ga ik verder niemand deelgenoot van maken. De gloeiende kooltjes doen mee, die branden nog 2 gaatjes in het matras, terwijl dat er toch anderhalve meter vanaf ligt. Het kan de pret niet drukken, buiten is het flink aan het vriezen, en binnen schijnt de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten