dinsdag 8 februari 2011

Weg en keuken

Tijdens deze prachtige dagen blijft al het werk niet liggen. Ik zal een beetje vooruit moeten werken, want ik ga er 2 weekjes vandoor.
M'n moeder wil graag haar verjaardag vieren met het hele gezin en heeft diesel-hulp voorgesteld om de rit te kunnen maken naar het vakantiehuisje. Dat zal eenzelfde rit worden als mijn geboortegrond en dat weekend zal ik logischerwijs uitbreiden met een regelvakantie naar Nederland. Dus de 'Blauwe' laten maken door een specialist, lekker naar de kapper (de maan staat er goed voor), wat vrienden opzoeken, m'n opa een knuffel gaan geven, mijn oude tattoeage op laten knappen, shoppen voor al die dingen die ik hier niet krijgen kan of gewoon te duur zijn.
Dus moet ik vooruit werken in virtuele werelden, maar ook het echte leven. Alle was weg, voldoende eten in huis voor m'n lief en wat extra spullen aan de kant, want Marc gaat de keuken ophogen. Het werkgedeelte!!
Geen afwas-rugpijn meer, niet meer mijn hoofd stoten aan de rond gemetselde te lage geimproviseerde afzuigkap, of de kastjes, 4 extra lades erbij op de plek waar nu een gat zit en ik de lege flessen drop, witte kastpaneeltjes en een spierwit werkblad van MDF in plaats van 6x6cm gemetselde tegeltjes met gebroken voegjes en vieze gaten, een waterpas gasfornuis en hetzelfde fantastische uitzicht op de gorges....
Als ik weg ben zal het huis een chaos zijn met de helft van de keuken in de woonkeuken en diezelfde woonkeuken als werkplaats. De MDF-platen vervoeren was al chaos, ik wilde ze op het dak van de auto, m'n lief achterin de auto naast, onder en tussen de boodschappen. Dat leverde een gekibbel op, op de al drukke en nauwe parkeerplaats voor de winkel. Maar M&M zou M&M niet zijn als dat gekibbel al snel verstomt en we de boodschappen gaan halen.
Nu staan de bladen, 5 meter in totaal, in de al rommelige volle woonkeuken en tref ik voorbereidingen om de rommel even achter me te laten voor 2 weekjes er tussenuit, waar ik even mag snoepen van een vloerverwarmd huis, mijn poezekind van toen mag verzorgen, wat nu het poezedier van mijn ouders is en uitgebreid in bad te gaan; een feest dus!
En thuiskomen in de chaos, want 'ff in je up een keuken ophogen'????
Maar we zullen er beide van genieten, het is er tijd voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten