woensdag 23 februari 2011

lopende zaken

De lente is 'lopende zaak' nr.1
Boven de maagdelijk witte viooltjes.
Onder een tapijt van violette en paarse viooltjes.

De sering staat nu al dik in knop!

Tijdens de winter spoelen hellingen nogal uit door de vorst en de neerslag. Deze joekels van rotsen hebben gelukkig mijn groene kool niet geplet.
Het is een gebed zonder einde om de moestuin strak en glad te krijgen. Dus accepteren we de aarde en de rotsen, de stenen en de bramen, naast het onkruid wat de grond los en rijk houdt.

Het muurproject van m'n lief. Naast de Secadou -tuinhuisje en Castel's villa- verhoogt hij steentje voor steen de muur zodat we alle grond die achter de schuur, het zwembad en het 'chateau' ligt, kwijt kunnen. Een gedeelte van de oprit wordt zo breder en verloren ruimte krijgt dan eindelijk nut. Een zitje in de schaduw van de acaciabomen of ruimte om langs de auto te lopen met een kruiwagen. Maar dit is echt een zoveel-jaren-project....

Het kippenhok!!
Het aangebouwde minischuurtje naast de schuur was voorheen de plek waar alle zwembad spullen stonden; pompen en leidingen, filtertanks, schepnet, babybadje en ander buiten-speelgoed. Wij hebben geen kinderen of zwembad en de ruimte is te klein om hem als opslag te gebruiken. Ook stoten we ons hoofd, want de eerste dwarsbalk die je tegenkomt is op een 1.4 meter hoogte geplaatst. Een vloertrekker is nu bevestigd als stootrandje, maar zelfs dit werkt niet.
De helft wordt voor de kipjes, van die grote boeren kippen die lekker zijn en eieren leggen. Een haan van formaat mag voor de kuikens zorgen en zal ook wel wat waaks zijn. Tevens voor mij een goede wekker. Nu nog die ene dwarsbalk weghalen zonder dat de boel instort, kippengaas plaatsen en de kleine gaten dichten, zodat ook de kuikens veilig zijn. Dan stokken bevestigen tussen de twee andere dwarsbalken en een luikje voor het rapen van eieren. Aan de achterkant van het hok komt het luikje om de dames en heer te laten scharrelen overdag.

Het kostte me een hele middag en chaos in m'n hoofd. Ik heb zo veel inspiratie dat ik bijna direct zou willen starten met het maken van diverse decoraties. Marry, Bea, Conny, Inge, Carina, ma; veel dank voor jullie hulp!!!!!

Hyacinten!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten