zondag 27 juni 2010

200


Om 7 uur eruit kost vandaag geen centje moeite. Op tijd naar bed gisteravond wel, een beetje zenuwachtig voor vandaag en volle maan....
Maar de auto staat volgeladen klaar en om half 9 staan we boven.
We krijgen een superplekje onder en tussen 2 linde-bomen; geweldig!! want het wordt een heel warme dag. De handelaren die ze in het dorp nauwelijks kennen moeten het maar doen met een plek in de volle zon. Hebben locals toch een streepje voor en ik voel me er weer helemaal bijhoren.
De auto is nog niet open of een zwerm met fanatieke handelaren graaien de spullen zowat uit de handen en de bobbeltjesfolie. Maar ach, de beste zaken doe ik toch 's ochtends.
Andre (links op de foto) zoekt en vraagt en vindt alles te duur. Toch koopt hij tinnen borden. Veels te goedkoop, maar we kunnen er maar van af zijn. Felix aanschouwt Andre met een glimlach. De godfather van het kasteeldorpje vindt het ontzettend leuk dat ik hier sta met al die spullen. Het helpt ons te integreren, meedoen met de locale activiteiten, je gezicht laten zien, betrokken zijn.
Heel blij ben ik met de hulp, de behangtafel en, het meest belangrijk voor mij, het gezelschap van R. Wat een moedig en kordate vrouw is dat toch!
Marc vertrekt rond half 10 en ik zie alle bekende gezichten op me afkomen en krijg weer dat fijne gevoel dat we graag geziene inwoners zijn van dit zo rustige echt franse dorpje. Een leuk stel heeft een kraampje met handwerk-tasjes. Heel schattige handtasjes, zelf gemaakt met veel oog voor detail en smaak in materiaal keuze. Ik vind ze niet duur, maar mijn budget laat het niet toe. Na 3 uur 'zaken doen' ga ik er toch voor. Marc biedt spontaan hen onze geleende parasol te leen aan 's ochtends. Zij staan op het trottoir tegen een stenen muur in de volle zon heel de dag. Wij hebben het beste plekje van het plein! Het tasje dat ik koop is er één uit sprookjes!
Le Clown is ingehuurd. Een klein stevig mannetje met bolhoed gekleed als clown, laadt zijn vrachtwagen uit met een twintigtal fietsen. Niet 1 normale fiets. grote en kleine wielen, 3 wielen, allen boven elkaar, 1 wiel, 2 zadels, 3, 4 of 6, het kan allemaal. Vrij te gebruiken en ik zit ernaast met m'n uitstalling. Het gegil van de dames die er 1 uitproberen, de lachsalvo's en de aandacht die de fietsen krijgen is een verhoging van de feestvreugde. Le clune doet ook ballondieren maken voor de kinderen. Weinig kinderen verlaten het plein zonder ballon of rode wangen van al die spannende fietsjes in kindermaat.
De zaken gaan goed... tot 12 uur. Dan valt het opeens stil om na half 3 weer een klein beetje aan te trekken. R. gaat na 1 uur ook op huis aan. Ik sms Marc rond half 3 of hij ook nog even een uurtje komt zitten. Er staat een fijn windje en we zitten in de schaduw. We kijken naar de handelaren om ons heen die het moeilijk hebben zo in de zon en steeds weg lopen naar het monument tussen 2 hoge coniferen voor een beetje schaduw.
's Middags doe ik nauwelijks zaken meer, maar ben wel los van heel veel spullen waaronder veel tere breekbare dingen, ideaal!
Om 4 uur wil ik inpakken, het is genoeg geweest, ik ben gaar en moe en heb nog die SL-klasjes vanavond. Eigenlijk wil ik daarna terug naar boven voor het vuurwerk, maar ik wacht het even af hoe ik me voel. Morgen ook weer een drukke dag (maaiklant, yoga, auto leegruimen), om dinsdag ook een volle dag bij R te gaan werken.
Toch ruim 200 euro verdiend vandaag! (minus dat tasje natuurlijk) Zodra we klaar zijn met inpakken komt de helft van het stel met de parasolvoet onze kant op. Ik krijg van haar nog een ring met een genaaide bloem erop in kado-verpakking. Als dank voor die parasol; wat lief!! Precies dezelfde stofjes als dat schattige tasje. Ook weer mensen van onze leeftijd die we in deze regio steeds tegen blijven komen.
Thuis is het verstikkend heet eind deze middag, binnen zakken we even uit in de koelte van het stenen huisje, dat met de luiken dicht de hitte erg goed buitenhoud.
Wat een ontzettend leuke dag waar ik wild enthousiast naartoe geleeft heb en er net zo van terug kom.
Op naar de volgende Vide Grenier.

1 opmerking: