woensdag 30 juni 2010

Adriaan en Olivier

De ochtenden zijn hier weer zo mooi. Mist die langzaam oplost, zonnestralen door de nevels, vogels die echt hun mooiste lied laten horen en spinnen die heel druk in de weer zijn om webjes te maken. Vaak over de paden heen.
Hoe ze de hoofddraad weten te spannen over 5 meter of meer is me nog steeds een raadsel...

Het project 'schouw' is inmiddels ook klaar!
We troffen de schouw aan als op deze foto. Het plafond erboven was/is ook bijna zwart. Er heeft iets ingemetseld gestaan aan de zijkanten. Dat is er ooit zonder pardon uitgehaald waardoor je tegen de gemetselde stenen aan de binnenkant aankeek. Geen fijne plek om de pook en schep te plaatsen, dat moest een keer anders.
We vonden bovenop de balkenconstructie van de stal 2 korte eikenhouten balken. Zware jongens, goed gedroogd en al vierkant en geschuurd. Afgelopen maanden heeft Marc de balken op maat gemaakt en behandeld met een spulletje om ze een mooie diepe kleur te geven. Gevonden ijzeren 'dingen' doen nu dienst als houder en haak voor de tang, schep en pook. Het smoelt en we zijn heel blij met dit volgende kleine project. De finishing touch komt later, het dichtsmeren van de naden rond de balken met vuurbestendig cement.

Adriaan en Olivier
Twee broers, in dit geval ree-bruine honden van R&K. Ik moest eerst erg lachen, dit hondenras heeft x-pootjes, als die van Tekkeltjes zo kort en stevig als van mollen. En ja, als kattenmens begreep ik ze niet zo goed. Hoe vaker ik bij hen langs ga, hoe leuker de gebroeders worden. Ze zijn zo slim en aandoenlijk, kunnen met je praten zonder geluid te maken en baas boven baas van elkaar als ze de kans krijgen. Op deze foto staat 'Ollie'. Die was, zoals altijd, op zoek naar hagedissen en had zich op het muurtje begeven. Maar na een minuutje wil Ollie van het muurtje af, maar hoe....... Het is een genoegen Adraan en Olivier de poot te schudden, de schatten. Ik blijf stiekempjes wel lachen om hun x-pootjes.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten