zaterdag 12 juni 2010

Zweetvliegjes

De nieuwe lay-out kwam als een kado'tje van Blogger zelf. Per ongeluk door maar wat te klikken op de pijltjes en knoppen is het dit geworden. Frisser, minder 'dikkig'.
Terwijl het wereldse voetbalfeest weer gestart is, of moet ik zeggen oorlog, wordt het hier ook wat stiller. De televisie neemt hier vaak een belangrijkere plaats in dan een krant. (Waar niet eigenlijk? Ow ja, ik weet het al...)
Wij genieten van het fijne weer en een weekend-dag door samen een stuk oprit te toppen.
Dit leg ik even uit.
De oprit loopt wat steil naar beneden ons terrein op, langs het bospad.
Op dat schuine stuk staan heel veel uitgezaaide acacia-bomen die krom en scheef als lange nekken snel naar het licht groeien. Hier zijn het woekeraars. Daaronder doen de bramen al jaren gezellig mee met stamstokken van 7 centimeter dik. Daar wordt je niet blij van. Deze combi verdringt alle mooie bomen en struiken en het is gewoon een zootje kort gezegd. Acacia's zijn ook prachtig, maar te veel is te veel. Geen balans te vinden op dat hele stuk. Deze bomen hebben kwetsbare toppen waarvan er heel vaak flinke takken uitbreken.Dus de zaag gaat erin, de auto trekt mee en stipt om 11:30 uur, als de zweetvliegjes als irritante zweetvliegjes, irritant om je hoofd heen zoemen, het liefst pal voor je netvliezen en je gehooringangen, is het te warm om te werken en etenstijd aan het worden. De rest van de dag doen we rustig aan!!
Ik geef 's avonds weer m'n tutorials, 2 uur voor de klas staan is best grappig, maar wel vermoeiend.
Ter aanvulling op het 'schuur-bericht';
Deze foto is van nu. Het verschil is enorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten