woensdag 9 juni 2010

Van regen in de drup

De dag begint vroeg natuurlijk. Ik wil graag even babbelen met een vriendin, ze zou haar programma open hebben staan die ochtend. En een berg werk verzetten op SecondLife, mijn lijstje korter maken.
Het belletje komt pas eind van de ochtend door. Dan maar Photoshoppen voor SL met een leuk gesprek met de klant daar. Het regent dat het giet en met hier en daar een droge minuut.
Ik loop lekker in m'n kamerjas deze ochtend en zet het raam open. Zodra ik hoor dat de regen overgaat in de drup, ga ik naar buiten om te slenteren door de moestuin met miauwende Cros op de hielen en spinnende Pipo voor me uit.
Castel een flinke knuffel, extra bak koffie en dan maar weer aan het werk.
Ik krijg nog het seintje dat mijn meelbestelling binnen is. Besteld bij een webwinkel van een Nederlandse molen (http://www.dehoopklarenbeek.nl/). Goedkoop en binnen twee weken geleverd. Ik laat het afleveren bij P&W, die het volgende maand mee zullen nemen. Van bakmixen tot alle grondstoffen apart, pitten en zaden, speculaaskruiden en nog veel meer.
Het granen-meel dat ze hierhebben is óf Siège-meel, of relatief duur merk-meel dat ik niet zo smaakvol vind als de waldkornmixen of 11-zaden-meel. Geregeld, dat geeft rust.
Het blijft de rest van de dag hetzelfde weerbeeld. Dat wordt dus binnen werken, maar heel de dag???
Ook Marc heeft hier geen zin in. Ik opper gewoon een film te kijken. Wat we ook doen. Daarna willen we nog steeds niet achter de pc...
Ik wil wel een stukje gaan rijden, nog zoveel weggetjes, hellingen, bossen en paadjes te verkennen in de directe omgeving!
Dit keer, ja echt!!, vergeten we niet een zaagje en een schepje mee te nemen.
Het pakt leuk uit. De bossen zijn groen, mistige kloven, alles drupt en de vogels zijn druk in de weer. De net toegankelijke bospaadjes voor de 4x4 zijn glibberig en we genieten weer van het rode dier-op-wielen. We hebben het zaagje nodig... niet te geloven, hoe doen we dat toch elke keer. Dus voor het eerst zijn we weer snel op weg en liggen de dode bomen in twee aan de kant.
We zoeken al heel lang naar zaailingen van naaldbomen, net zo als de groen-blijvende eiken. (Deze nieuwe eikjes groeien op de wortels van hun oudere broer of zus.) We komen ze als bermbegroeiing tegen; naaldboompjes zover ons oog rijkt... We prenten dit pad in ons hoofd voor de herfst.
We rijden over takken en stenen... Als we weer op de gewone weg zitten valt het opeens op; de kilometerteller doet het niet meer. Het wijzertje staat op 2 km/uur.
Dus zetten we de auto midden op het weggetje stil en kijken eronder... Het kabeltje van de snelheidsmeter hangt los onder de auto... We moeten een beetje lachen, want de nieuwe Haynes-manual ligt natuurlijk thuis... (Een hard-cover over landrover Defenders repareren voor dummies en de echte professionele sleutelaar.) Die operatie mag tot morgen wachten.
Eind van de middag zijn we terug en gaan eens vroeg eten. Manman wat gaar en ik wil de hele avond voor onszelf hebben.
Een heel relaxte regendag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten