vrijdag 23 oktober 2009

Kleine beslommeringen

De laatste dagen vullen zich snel met kleine beslommeringen.
Ik trap 's avonds een keer naast mijn slippers in een kleed van tamme kastanjebollen, tientallen kleine huidkleurige naaldjes boren zich in de huid van mijn voeten. Door eeltplekjes en andere onzichtbare plekjes. Eerst probeer ik zelfnog met led-lichtjes en korte nagels de uitsteekseltjes te verwijderen, maar na 2 dagen heb ik Marc nodig die gewapend is met spelden, koplamp, pincet en een mini-vergrootglas. Tot zijn ogen zeer doen peutert hij er een stel uit. Eén stekel is onvindbaar en herinnert me de rest van de week aan die ene misstap.
Marc smeert kieren en deurposten dicht met cement, voor zover mogelijk, en bij de bardeur moet de deur een aantal uren gesloten blijven om het te laten drogen. Zodra de deur dicht zit hoort hij de muziek nog spelen daar en een miauw van Joppie. Helaas zal Joppie de eerste 5 uur opgesloten moeten blijven en verdrietig slaapt Joppie alleen zijn tijd door.
Een oude perenboom bij vrienden moet weggezaagd. Vallen in zijn geheel zou onverstandig zijn gezien de zware zijtakken zich in tegenovergestelde richting van de gekozen plek gegroeid zijn. Dus al het zware spul moet er eerst af. Het is een leuke boom om in te klimmen. Twee uur later ligt het gevaarte op het gras. Een heel mooie velling en we zijn allemaal tevreden. Daarna eten we in een typisch franse aangelegenheid, waar de plaatselijke notaris zuinig hun speciale glaasje wijn nuttigd met zijn vrouw en de werklui een snelle hap weg eten onder luid geroezemoes. De 4 eenvoudige gangen worden snel opgediend in het ongezellige lokaal. Maar wat heb je aan gezelligheid als het om het eten gaat, dat is goed en warm.
Ik ga in het postkantoor vragen of ze ons willen bellen als het modem-pakket arriveert. Zo vriendelijk zijn ze bereid en ik schrijf onze naam en telefoonnummers op. Zo leuk dat ze zelfs in het stadje weten wie we zijn en waar we wonen. Je voelt je nog meetellen als mens.
Marc krijgt eindelijk contact-informatie van de man die gietijzeren radiateurs op internet te koop aanbied. Dus wie weet snel het volledige aantal om aan te sluiten, het wordt ook wel weer heel vochtig in huis en stoken is dan onontbeerlijk.
Wachten en werken klinkt apart maar verenigbaar......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten