maandag 26 oktober 2009

Basisverzekering

Door de helaas verkeerde informatie van de C.P.A.M. hebben wij ons uitgeschreven in Nederland en vallen we tussen wal en schip in Frankrijk door een nieuwe wet. Die wet maakt het buitenlanders die hier een huis hebben, bewonen en niet werken, onmogelijk te 'profiteren' van de uitstekende basis-verzekering in Frankrijk.
Na vele vragen bij diverse instanties werd me geopperd de Nederlandse Ambassade in Parijs te vragen wat met de situatie aan te vangen.
We zijn niet bang voor ziektes en ongevallen, maar het is ook niet mogelijk te werken. Wel als ondernemer, maar die stappen kunnen we nog niet nemen. (alle kleine lettertjes komen pas nadat we de grote letters kunnen begrijpen en ook dat is nog wat te moeilijk)
Op internet blader ik de site van de Ambassade door en vind een naam en nummer van iemand die misschien meer weet. Gek genoeg is het heel spannend om een ambassade te bellen, alsof er iets heel ernstigs is. 'Ambassade' klinkt ook zo gewichtig. Maar de dame die de telefoon opneemt heeft de tijd, heeft een luisterend oor en het gedraaide nummer is in één keer goed. (dus geen wachtrij, doorverbinden, akelige muziekjes of onduidelijkheid)
Ze weet me te vertellen dat er geen standaard oplossing is voor onze onverzekerde oplossing. Ze gaat de Consul inlichten, zodat hij zich vast voor kan bereiden om ons van een antwoord te voorzien.
Het is een hele opluchting dat er iets (Ambassade) is om op terug te vallen.
Tussen alle tips en truuks met betrekking tot emigreren en de problemen die we tegenkomen, is dit 1 van meest waardevolle!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten