zondag 25 oktober 2009

lieve mensen

even een berichtje over en voor alle lieve mensen om ons heen

Ik probeerde een boekje te bestellen via b...nl en de verzendkosten naar FR bleken duurder als het boekje. Via H. krijg ik de tip van iemand die hier een huis heeft gekocht en in een boekhandel werkt. Nooit geschoten, altijd mis, dus stuur ik een onbekend iemand een mailtje met het verzoek het boekje te regelen en mee te nemen als ze weer eens deze kant uitkomen. Zonder contactgegevens en aankondiging staan Marc, Castel en ik plompverloren in het gehuchtje en kloppen op een deur waar een naamplaatje op hangt en een Nederlandse wagen in de buurt geparkeerd staat. We zijn uitgebreid welkom geheten, krijgen koffie, ontmoeten wéér lieve mensen en krijgen het boekje.
We worden en passant uitgenodigd voor een borrel, ik ga alleen even langs en stap uren later na heerlijke port en een buik vol lekkere hapjes weer buiten. De één heeft aan ons gedacht en leent ons een ADSL-modem! De ander leent ons vele films en series om de donkere dagen door te komen en we mogen zoveel boeken lenen als we willen. Verder krijgen !!!!! we gietijzeren radiatoren waar we om zitten te springen.
(het avontuur ze van een fransman te kopen is nog niet ten einde, maar de staat waarin ze verkeren + de prijs maken er wel een langdurig traject van)

Van S. (vriendin die in NL op ons huis past) krijgen we een luisterend oor en begrip voor hoe het hier ons vergaat. Het geisoleerd op elkaars lip wonen met taal- en cultuurverschil-problemen veroorzaakt zacht gezegd nog wel eens wat deining.

Kortom; wat een ontzettend lieve mensen ontmoeten we hier, leren we kennen na het nemen van deze grote sprong in het franse diepe!!!

Lieve mensen; we zijn jullie dankbaar en blij jullie te mogen kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten