donderdag 11 november 2010

Recept

Tien’s winter-maaltijd-soep
Een dik stuk rundvlees met bot (500 gram)
2,5 liter water
4 blokjes runderbouillon
450 gram blonde linzen
Kruidenbuiltje van 5 kleine laurierblaadjes, 15 kruidnagelen, bergje zwarte peperkorrels en wat gedroogde korianderwortels.
2 uur laten koken op zacht vuur

Vlees en kruidenbuiltje uit de pan nemen
Een grote winterpeen, 2 middelgrote aardappels, halve grote selderijknol, een flinke prei en een mooie bos selderij wassen en in blokjes of fijn snijden en deze in de pan met soep doen.
Een ruim half uur laten koken en dan de staafmixer er even doorheen. Niet te lang zodat er nog wat groente herkenbaar in de soep drijft.

Het vlees van het bot halen en in kleine stukjes snijden.
400 gram spekblokjes bakken tot ze bijna krokant zijn.
Een rookworst in kleine stukjes snijden.
Doe al het vlees in de soep en roer het goed door.

Warm het nog even goed op en smakelijk eten.
Als je niet wilt dat je soeplepel rechtop kan blijven staan, wat aanlengen met water.

2 opmerkingen:

  1. Erwtensoep zonder erwten, ehm, blonde linzen-soep misschien? Of Rund-linzen-brij?
    Het was een zeer zwaar soepje maar wel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm, niets zo lekker als een soep waar je je lepel in rechtop kan zetten!

    BeantwoordenVerwijderen